REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš žemes drebėjimo pažeistos Fukušimos atominės elektrinės radioaktyvus vanduo teka į jūra, praneša naujienų agentūra BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Elektrinės operatorius „Tepco“ patvirtino, kad vanduo į aplinką patenka pro maždaug 30 cm pločio įtrūkimą reaktoriaus pamate. Šis 2-ojo elektrinės reaktoriaus pažeidimas greičiausiai sukėlė ir jau anksčiau pakrantės vandenyse užfiksuotą radiacijos padidėjimą, informuoja „Tepco“ atstovai.

REKLAMA

Šiuo metu ruošiamasi į pamatą toje vietoje, kur yra įtrūkimas,  išpilti betono ir taip pamėginti sustabdyti radioaktyvaus vandens nutekėjimą.

Branduolinės ir pramonės saugos agentūros  generalinis direktorius Hidehiko Nishiyama spaudos konferencijoje žiniasklaidai patvirtino, kad „Tepco“ radiacijos nuotekį mėgins sustabdyti užbetonuodama pažeidimą. „Mes bandome nustatyti, kodėl jūros vandenyje netoli elektrinės taip sparčiai kyla radiacijos lygis ir manome, kad tai greičiausiai sukelia vienas šaltinis. Paėmėme mėginius iš vandens elektrinėje ir iš jūros, bet atsakymo dar nežinome, nes negavome tyrimo rezultatų“, – sakė jis,

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų