REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo parlamentinės grupės „Už piliečių talką kuriant Lietuvą be korupcijos“ pirmininkė ir Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininko pavaduotoja Agnė Bilotaitė mano, kad Vilniaus rajono politikai galimai supainiojo interesus, savo partijos narių laikraščiams skirdami 1,5 mln. Lt.

REKLAMA
REKLAMA

Todėl parlamentarė nusprendė kreiptis į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK) ir Viešųjų pirkimų tarnybą, kad šios institucijos išsiaiškintų, ar nebuvo piktnaudžiauta tarnyba ir nusižengta įstatymams.

REKLAMA

Kreiptis į šias institucijas A. Bilotaitę paskatino kovo 31 d. žiniasklaidoje paskelbta informacija, kad Lietuvos lenkų rinkimų akcijos vadovaujama Vilniaus rajono savivaldybės administracija už 1,5 mln. Lt nusipirko teisę trejus metus skelbti savo naujienas vietiniuose savaitraščiuose „Vilniaus krašto savaitraštis“ ir „Tygodnik Wilenszczyzny“, kuriuos valdo tos pačios partijos nariams priklausanti įmonė „Rejspa“.

Kaip pažymi A. Bilotaitė, viešąjį spaudos paslaugų pirkimą neskelbiamų derybų būdu įgyvendino Vilniaus rajono savivaldybės administracija pagal du tris kartus didesnius įkainius nei kitoje regioninėje spaudoje.

Parlamentarės nuomone, „visi šie paskelbti faktai kelia didelių abejonių įvykdyto pirkimo skaidrumu bei kelia klausimą, ar savivaldybės darbuotojai nesupainiojo privačių ir viešųjų interesų“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų