REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Patyrę virėjai žino, kad prie mėsos patiekus netinkamą garnyrą galima sugadinti viso patiekalo skonį, tuo tarpu išmaniai parinktas puikiai pabrėš mėsos skonį.

REKLAMA
REKLAMA

Aviena: ryžiai, baklažanai, svogūnai

Avienos skonis dažnai apibūdinamas kaip agresyvus, todėl ir garnyras prie jos turėtų būti toks pat. Švelnūs garuose virti brokoliai arba grikiai su tokia užduotimi nesusidoros. Bulvės tiks, tik jas reikės gardinti svogūnais ir česnaku. Morkos tiks  su barbarisu. O geriausiai tiks daržovės, kurias naudoja kaukaziečiai – baklažanai, pomidorai ir paprika. Daržoves pakepinkite arba tiesiog pagardinkite česnaku arba svogūnu.

REKLAMA

Beje, prie avienos ne tik garnyras, bet ir gėrimai tinka šilti. Mat lajus sustingsta jau 40 laipsnių temperatūroje. Jeigu avieną valgysite  atšalusią ir dar užsigersite šaltu kokteiliu, taukai sustings skrandyje, dėl ko gali kilti rimtų sveikatos problemų.

Pagaminkite prie avienos baklažanų garnyrą. Supjaustykite jaunus baklažanus juostelėmis ir pakepinkite iš vienos  pusės. Sudėkite ant paskrudusios pusės pomidorų  skiltelę, uždėkite truputį česnako ir padarykite suktinuką. Jį dar kartą apkepkite.Vienai porcijai avienos reikės 3-4 tokių suktinukų.

REKLAMA
REKLAMA

Kiauliena: kopūstai, bulvės

Skirtingai nei aviena, kiauliena yra neutralaus skonio, todėl prie jos geriausiai tinka saldžiarūgštis garnyras. Ne veltui Vokietijoje ir Čekijoje prie  keptos kiaulienos patiekia raugintų kopūstų, o Kinijoje –  aštrų vaisių ir daržovių garnyrą.

Kadangi kiauliena laikoma viena paprasčiausių mėsų, prie jos tinka ryžiai arba grikiai su morkomis ir svogūnais, troškintos daržovės ir įvairiai paruoštos bulvės.

Norėdami paįvairinti tradicinę bulvių košę, galite pagardinti ją keptais grybais arba svogūnais, užkeptais česnakais. Ispanijoje, pavyzdžiui, ypač mėgstama bulvių košė su grūstais svogūnų laiškais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išvirkite neluptas bulves. Jas perpjaukite pusiau ir išskobkite, palikdami kuo  mažesnį bulvės sluoksnį. Iš išskobtų bulvių padarykite piurė, kurią pagardinkite petražolėmis, krapais, sūriu ir kiaušiniu. Taip  pagamintas bulves dar  šiek tiek pakepinkite orkaitėje.

Jautiena: šparagai, morkos, grybai

Jautiena mėsos pasaulyje  dažnai vadinama „Rolls-Royce", todėl ir garnyras prie jos tinka aukščiausios rūšies – jokių aštrių skonių, agresyvių aromatų ar rūgštumo.

Jeigu gaminate bulvių piurė, nedėkite prieskonių – tiks tik grietinėlė, šiek tiek mėlynojo sūrio.

REKLAMA

Prie steiko ideliai tinka šparagai ir špinatai, kuriuos galima  šiek tiek apvirti, o po to patroškinti grietinėlėje iki kremo konsistencijos.

Garnyro ir patiekalo temperatūra turi būti vienoda – karštas patiekalas (kepsnys, žuvis), karštas garnyras, šaltas patiekalas, šaltas ir garnyras. Priešingu atveju, kai garnyro ir patiekalo temperatūros skirtingos, šaltojo garnyro sultys patiekalą gali atšaldyti ir jis taps  ne toks skanus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų