REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Seimas balsų dauguma priėmė rezoliuciją „Dėl Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos reikalavimų patenkinimo“, įpareigojančią Vyriausybę pradėti derybas su prie Seimo badaujančiais smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos atstovais. Seimo opozicijos lyderis Vytautas Gapšys teigia, kad nesugebėjimas bendrauti su žmonėmis visą laiką buvo viena didžiausių šios Vyriausybės problemų.

REKLAMA
REKLAMA

„Pagaliau reikia išreikšti aiškią poziciją, kad Vyriausybė turi pradėti kalbėtis su smulkiaisiais verslininkais. Valstybėje susidaro situacija, kad žmonėms reikia skelbti bado akciją vien dėl to, kad valdžia į juos atkreiptų dėmesį. Tai yra konfliktinė situacija, kurios mes turėtume vengti, atsižvelgiant į padėtį, susiklosčiusią šalyje. Aš manau, kad Vyriausybė turi galimybes derėtis, turi galimybes ieškoti kompromiso ir tuo pačiu mes paskatintume žmones, kurie badauja ir kurie aukoja savo sveikatą dėl jiems svarbiu tikslų, nutraukti bado akciją ir pasiekti kompromisą tokiu būdu, kuris tenkintų ir Vyriausybę, ir valstybės interesus, ir, žinoma, tuos žmones, kurie jaučiasi nuskriausti ir neišklausyti. Manau, kad šiandienos Lietuvoje tas susitelkimas yra būtinas“, — sakė rezoliucijos iniciatorius V. Gapšys.

„Smulkieji verslininkai badauja jau 39 dieną. Tik Vyriausybė gali pradėti dialogą su verslininkais. Mes, kaip Seimo nariai, vykdome parlamentinę kontrolę, todėl šioje rezoliucijoje mes įpareigojame Vyriausybę, kad ji pradėtų derybas su smulkiaisiais verslininkais — kad Seimo nariams būtų aišku, kokie yra rezultatai, ir kad visa Lietuva neturėtų stebėti ir spėlioti, kokia nelaime pasibaigs ši bado akcija“, — sakė Seimo Darbo partijos frakcijos narys Valentinas Bukauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų