REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Pasaulio lyderiai ir Holivudo žvaigždės Londone pasveikino Michailą Gorbačiovą su jubiliejumi. Labdaros koncerte „Gorby 80“, kuris buvo organizuotas jubiliato garbei, dalyvavo Kevinas Spacey ir Sheron Stone, Lara Fabian, Melanie C, grupė „Scorpions“, Andrėjus Makarevičius ir daug kitų.

REKLAMA
REKLAMA

Užsienio žurnalistų nuomone, kontrastas tarp tokio masinio renginio ir kuklaus šventimo Maskvoje parodo, kad Vakarų šalyse buvusį Sovietų Sąjungos lyderį mėgsta daug labiau nei Rusijos Federacijoje. Politologai sutinka su šia nuomone.

REKLAMA

„Gorby 80“ vyko Karališkajame Alberthole – prabangiausioje Didžiosios Britanijos koncertų salėje. Tarp svečių taip pat buvo Izraelio prezidentas Shimonas Peresas, buvęs JAV valstybės sekretorius George'as Shultzas, buvęs Kalifornijos gubernatorius Arnoldas Schwarzeneggeris, aktorės Catrin Deneuve ir Milla Jovovich, rašytojas Haruki Murakami ir kiti politikos ir kultūros veikėjai.

Pirmoje koncerto dalyje vyko užsienio ir rusų muzikantų pasirodymai. Koncerto vedėjai – Sheron Stone ir Kevinas Spacey.

REKLAMA
REKLAMA

Šventės organizatoriai parengė filmą, sudarytą iš politikų ir muzikantų sveikinimų M. Gorbačiovui, tarp kurių buvo Dmitrijus Medvedevas ir Billas Clintonas, Stingas ir Bono iš U2.

Antroje ceremonijos dalyje M. Gorbačiovas pakilo ant scenos ir nusipelniusiems žmonėms įteikė premiją “Žmogus, pakeitęs pasaulį", kurią pats įsteigė. Premiją gavo Amerikos televizijos kanalo CNN Tedas Turneris, Kenijos inžinierius ir visuomenės veikėjas Evansas Vadongo ir britų mokslininkas Timas Bernersas Lee.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų