REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šalies draudimo lyderio „Lietuvos draudimas“ pastebi, kad itin neramūs pastarųjų metų žiemos ir vasaros orai, netikėti potvyniai, speiguotos žiemos, neįprastai karštos ir audringos vasaros lietuvius vis dažniau priverčia savo turto apsaugą patikėti draudimui. Po praūžusių didelių gamtos stichijų vis daugiau žmonių kreipiasi į draudikus, teiraudamiesi, kaip nuo gamtos išdaigų apsisaugoti draudimu.

REKLAMA
REKLAMA

„2010-ieji buvo išskirtiniai metai, kai gamta mus baudė labai stipriai ir skaudžiai. Nuostolis gyventojams, nukentėjusiems nuo stichijų, išaugo net 5 kartus, jiems išmokėjome 7  mln. litų, daugiausia – dėl audros, liūčių, potvynių. Dar daugiau nukentėjusių gyventojų turėjo kapstytis savo jėgomis – mat būstą ir turtą Lietuvoje draudžiasi tik kas ketvirtas namų ūkis. Tokie netikėti ir nemaži nuostoliai paskatino žmones pasiteirauti apie draudimo sąlygas ir apsidrausti, juk kita stichija gali užklupti taip pat netikėtai“, - sako „Lietuvos draudimo“  Gyventojų draudimo skyriaus vadovas Andrius Gimbickas.

REKLAMA

„Lietuvos draudimas“ pernai fiksavo draudimo poreikio augimą, tiesiogiai susijusį su potvyniais ir audromis. Nedidelis naujų draudimo sutarčių didėjimas prasidėjo po pavasarinio potvynio, balandžio mėnesį naujai apsidraudusių užfiksuota  0,3 proc. daugiau lyginant su kovu.

Gamtai nerimstant, gyventojai tapo dar aktyvesni: gegužę fiksuotas 28,5 proc, birželį - 54,8 proc. augimas. Didžiausią įtaką žmonių apsisprendimui draustis turėjo rugpjūčio mėnesį Lietuvoje siautusi audra – „Lietuvos draudime" sudaromų naujų draudimo sutarčių skaičius padidėjo net 89,5 proc.

REKLAMA
REKLAMA

„Ekonominė krizė draudimo rinkoje išryškino ir palankius ženklus: vis dažniau žmonės susimąsto, kad esant įtemptai finansinei padėčiai, netikėti nuostoliai užklupus nelaimei gali tapti nepakeliami ir tai skatina juos netaupyti draudimo sąskaita. Pagal tai, kiek žmonių kasdien teiraujasi apie būsto draudimą, manome, kad šiemet rinka augs dar 5 proc.“, - sako A. Gimbickas.

Statistikos duomenimis, būsto draudimo rinka Lietuvoje sparčiai auga nuo 2006 metų, kai nekilnojamojo turto pirkimo bumo metu ją paskatino privalomas bankų reikalavimas drausti su paskola perkamą būstą. Nuo 2006 iki 2009 metų būsto draudimas Lietuvoje didėjo nuo 13 iki 24 proc. visų būstų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apmirus prekybai nekilnojamuoju turtu, draudimo paslaugų poreikis stabilizavosi, tačiau „Lietuvos draudimo“ ekspertai mano, kad poreikį draustis pastaruoju metu augina būtent su dažnomis gamtos stichijomis susiję priežastys. Draudikai tikisi, kad šios priežastys paskatins Lietuvos būsto draudimo rinką ir toliau augti, nes, pavyzdžiui, Skandinavijoje  būstą draudžiasi 90 proc. gyventojų.

„Lietuvos draudimas“ yra seniausia ir didžiausia draudimo bendrovė Lietuvoje, šiemet švenčianti 90 metų jubiliejų ir priklausanti pasaulinei draudimo grupei RSA, teikiančiai draudimo paslaugas 130 šalių ir aptarnaujančiai apie 20 mln. klientų visame pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų