REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įsimylėti pavasarį – kas gali būti paprasčiau. Ne tik gamta pražysta, bet ir mes žiemos sąstingio atsikratę vis dažniau siunčiame ar gaudome erotinius signalus. Tik ar visus juos tinkamai iššifruojame?

REKLAMA
REKLAMA

Vyriškasis žodynas

„Nemėgstu, kai vyras vilki ilgą švarką. Žiūri į tokį ir nesupranti, ką jis tau jaučia“, – draugei skundžiasi blondinė. Šis anekdotas puikiai parodo neverbalinių signalų reikšmę. Gerai, kad ne tik TA kūno dalis gali išduoti, jog vyras pasirengęs flirtui.

REKLAMA

Kai vyrui patinka moteris, jo elgesys labai pasikeičia. Jis arba pradeda daug ir gyvai kalbėti, arba, priešingai, tampa tylus ir drovus. Ima „skaldyti“ ne itin juokingus anekdotus, demonstruoja vokalinius sugebėjimus arba tampa nerangiu meškinu. Jis net ima flirtuoti su atsitiktine gražuole, kad sukeltų jums pavydą.

Tačiau jei vyras be perstojo žarsto jums komplimentus, užduoda intriguojančius klausimus, stengiasi jus lyg netyčia paliesti – būkite atsargi. Jis viso labo nori jus suvilioti. Tačiau galvos dėl jūsų tikrai nepames.

REKLAMA
REKLAMA

Signalas „Noriu tavęs“. Kaip tuomet elgiasi vyras? Ogi negali atitraukti nuo jūsų akių. Net kitame kambario gale pradėjęs ginčą, jis vis mestels jį jus žvilgsnį, tikėdamasis, jog ir jūs jį pastebėjote. Nesąmoningai ims taisyti plaukus, nuo švarko nuvalys net ir nesamas dulkeles. Jo susijaudinimą išduos padažnėjęs kvėpavimas, išsiplėtę vyzdžiai, suprakaitavę delnai.

Moteriškasis žodynas

Moteris, jeigu pati to nori, gali neparodyti, kad domisi vyriškiu. Tačiau kelios smulkmenos ją vis viena išduoda. Būdama su jai patinkančiu vyru vienoje patalpoje, ji karts nuo karto stengsis pro jį praeiti, seksualiai judindama klubus, arba atsisės taip, kad galėtų jį stebėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moterų seksualių „žodžių“ arsenalas daug gausesnis nei vyrų. Ji gali gražiai krestelti ilgus plaukus arba pataisyti juos, parodydama riešą – tokie signalai vyrų nepalieka abejingų. Ji gali sukioti mūvimą ant piršto žiedą ar žaisti su plaukų garbana, paslaptingai nusišypsoti ar prikąsti lūpą; gali „šaudyti“ akimis kaip meilės romanų herojė. Drąsi flirtuotoja būtinai pasilenks taip, kad vyras galėtų užmesti akį į dekoltė. Lyg netyčia užkliudys jį krūtimi arba klubais.

Meluoja ar ne?

Klausimas, kurį bent kartą gyvenime esame sau uždavę kiekvienas. Kūno kalba gali padėti surasti atsakymą, aišku, jei prieš jus ne genialus aktorius ar profesionalus šnipas.

REKLAMA

Žmogus, kuris stengiasi ką nors nuslėpti, vis nusuka žvilgsnį arba įtemptai žiūri į vieną jūsų veido tašką. Jis dažniausiai kaltai šypsosi – lūpų kampučiai šiek tiek nuleisti, žvilgsnis – neramus. Melagis rankas slepia už nugaros arba jomis vis prisidengia burną.

Melagio kalboje dažnai išgirsite žodžius „garbės žodis“, „tikra tiesa“ ir t.t. Jei vyras perskaitė bent vieną psichologinę knygą, jis gali pabandyti jus apmulkinti kūno kalba: sėdės atvira poza, žiūrės jums į akis, tačiau visa tai darys automatiškai ir nenatūraliai.

REKLAMA

Draugai ar meilužiai?

Būna situacijų, kai žūtbūt reikia išsiaiškinti, kas ta rudaplaukė bestija šalia jums patinkančio vyriškio. Draugė ar...

Kūno kalba išduoda net pačius atsargiausius meilužius. Pasak psichologų, kartu miegoję vyras ir moteris net nesąmoningai „įeina“ į vienas kito intymiąją zoną – kalbėdamiesi jie vienas nuo kito stovi ne toliau kaip per pusmetrį. Nesivaržydami liečia vienas kitą: pataiso plaukus, apykaklę. Jie dažniausiai stengiasi atsisėsti greta. Nesąmoningai bando parodyti priklausomybę vienas kitam: pavyzdžiui, vyras  uždeda ranką ant tos kėdės atlošo, ant kurios sėdi jo meilužė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyras asistuoja „savo“ moteriai: paduoda jai paltą, pastumia kėdę, atidaro duris. Moteris neretai ima rodyti kaprizus, duoda įvairiausius nurodymus padaryti tą ar aną – draugui taip nepakomanduosi.

Jei romanas „šviežias“, meilužiai nepajėgūs susilaikyti nuo mažyčių dėmesio ženklų – bent pasilaikyti už rankų po stalu, švelniai vienas prie kito prisilieti.

Jei romanas verčia jau paskutinius puslapius, poros, deklaruojančios, kad jie „tik draugai“, elgesys netipiškas – barasi jie dėl menkniekių, jis nuolatos pakelia balsą, ji verkia.

REKLAMA

Pora besistengianti nuslėpti santykius, gali net ignoruoti vienas kitą. Tačiau juos išduoda akys – meilužiai nuolatos vienas kitą seka akimis, vienas kitam šypsosi.

Kūno kalba nėra šimtu procentų patikima informacija. Tačiau verta atkreipti dėmesį tuomet, kai žodžiai sako viena, kūnas – visai ką kita.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų