REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Google„, akivaizdžiai įkvėpta „Facebook“ socialinio tinklo „like“ („patinka“) mygtuko sėkmės, pranešė pradėjusi bandyti savąjį jo analogą

REKLAMA
REKLAMA

Naujoji „Google" teikiamų interneto paslaugų funkcija, suteikianti galimybę „Google“ vartotojams rekomenduoti interneto tinklalapius, pavadinta „+1" mygtuku. Bendrovės tinklaraštyje skelbiama, kad „+1" bandomoji versija jau įdiegta angliškoje „Google“ interneto paieškoje.  Šiuo mygtuku bus galima rekomenduoti kitiems pateiktus paieškos rezultatus.

REKLAMA

Norintys išbandyti šią naujovę turės įregistruoti naują, viešą „Google" profilį, nurodžius tikrą savo vardą ir pavardę. Pasak bendrovės atstovų, tai leis kitiems matyti, kas rekomendavo, pavyzdžiui, gerą receptą arba turistams skirtą interneto svetainę. Sukūrus viešą profilį, jis bus matomas visiems, ir norintys galės susisiekti nurodytu el. pašto adresu.

Informacija apie vartotojo panaudotus „+1„ mygtukus saugoma atskiroje jo „Google“ paskyros kortelėje (tab). Pasak bendrovės atstovų, galima pasirinkti, ar savo „+1“ rekomendacijas skelbti visam pasauliui, ar užtikrinti jų privatumą ir naudoti tik pačiam internete rastiems ir patikusiems dalykams žymėti.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešama, kad iš pradžių „+1" rekomendacijos, rodomos vartotojui, remsis „Google“ pokalbių ar „Gmail„ vartotojų, esančių kontaktų sąraše, „+1“ mygtukų paspaudimais. Vėliau „+1„ sistema gali būti integruota į kitų interneto svetainių duoemnų bazę, kad būtų galima išplėsti vartotojų ratą, kuriems „+1“ rekomendacijos bus rodomos paieškos rezultatuose.

„Google" tikisi, kad daugelio interneto svetainių savininkai ateityje ims diegti į jas „+1“ funkciją. Jei kas nors iš draugų spustelės šį mygtuką kitame tinklalapyje, tai bus parodyta vartotojui pateiktų interneto paieškos rezultatų sąraše.

Šiame vaizdo siužete – „+1" funkcijos pristatymas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų