REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį antradienį vykusioje spaudos konferencijoje pristatytas tarpdisciplininio meno projektas „Skambantis Ex Libris“. Susitikime su spaudos atstovais dalyvavo kompozitoriaus Eduardo Balsio duktė profesorė Dalia Balsytė, Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazijos direktorius Gintautas Misiukevičius, Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazijos direktoriaus pavaduotoja dailės skyriui Jūratė Kavaliauskienė, projekto "Skambantis Ex Libris" prodiuserė Akvilė Petrauskaitė ir „Piano Man“ direktorius Saulius Galdikas.

REKLAMA
REKLAMA

Spaudos konferencijos metu projekto „Skambantis Ex Libris“ prodiuserė Akvilė Petrauskaitė viltingai užsiminė apie dažnesnį ir didesnį kiekį teigiamos informacijos atsiradimą, kuris galėtų paskatinti didžiuotis savo šalimi, būti pilietiškesniais.

REKLAMA

„Šis projektas kalba ne tik apie mokyklą, labiau apie jaunuosius talentus, kurių Lietuvoje yra labai daug: ir talentingų muzikantų ir dailininkų – jais galėtų didžiuotis visuomenė, tačiau apie juos, deja, niekas nežino. Puikus pavyzdys būtų Ričardas Berankis – tenisas Lietuvoje buvo visiškai neįdomus, kol neatsirado Ričardas ir spaudoje nebuvo pradėta apie jį rašyti“, – šypsosi A. Petrauskaitė.

Spaudos konferencijos metu užsiminta ir apie jaunųjų perspektyvių menininkų lūkesčius ir realybę, apie atlikėjų vadybą, rėmimą bei mecenavimo kultūrą Lietuvoje. Kalbėta ir apie žymiausių Lietuvos kompozitorių vardų įamžinimą ir jų atminimo puoselėjimo svarbą.

REKLAMA
REKLAMA

„Kada mūsų šeimai buvo pasiūlyta, kaip geriau būtų galima įamžinti Balsio vardą ir buvo išvardintos mokyklos, gatvės ar kita, ilgai nesvarstydama visa šeima pasirinko, jog Balsio vardu būtų pavadinta Klaipėdos meno mokykla. Gimnazija per dvylika metų sukuria bendruomenę ir kai mes kalbame apie tai, kad vaikai išvažiuoja, pamato pasaulio bei klausiame savęs ar sugrįš atgal, ar nesugrįš – tai žymia dalimi priklauso nuo to, ar būdami Lietuvoje jie jautėsi bendruomenėje." - kalbėjo profesorė Dalia Balsytė.

Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazija turi ilgą istoriją: nuo 1981-ųjų joje mokoma groti įvairiais instrumentais, solinio ir chorinio dainavimo. Gimnazijos choras dalyvauja daugybėje respublikinių ir tarptautinių konkursų, kuriuose dažnai užima prizines vietas. Dailės skyrius, atsidaręs 1985-aisiais, išugdė daug jaunųjų talentų, žinomų visoje Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šį šeštadienį, balandžio 2 dieną, Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazija kviečia pasiklausyti skambančio Ex Librio. Solistų, ansamblių, orkestrų ir chorų koncertas bei dailės paroda – taip jaunieji talentai pristatys turiningą muzikos ir dailės istoriją turinčią savo gimnaziją. Tai bus ir puiki galimybė pažinti šią mokyklą iš arčiau.

Iš karto po koncerto dalyviai ir žiūrovai kviečiami į šalia esantį „Piano man“ (Islandijos g. 1/31), kuriame vyks antroji projekto „Skambantis Ex Libris“ dalis. Jazzy house kompozicijas atliks Vytautė Pupšytė (vokalas), Rokas Jaunius (saksofonas), Gediminas Gefenas (fortepijonas), Ele7 (elektronika). Vakaro pabaigoje planuojami šokiai su DJ Gyvatnešiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų