REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dviejų pareigūnių bandymas atlikti valstybės patikėtą aplinkosauginių reikalavimų laikymosi kontrolę praėjusį penktadienį baigėsi prieš jas nukreiptu smurtu bei itin šlykščiu pažeminimu.

REKLAMA
REKLAMA

Ūkininkės vyras atsidūrė areštinėje

Ranką prieš moteris pakėlė didelio pienininkystės ūkio savininkės Vaidutės Stankevičienės vyras Vytautas Stankevičius. Po incidento jis buvo sulaikytas ir dviem paroms uždarytas į areštinę.

REKLAMA

Panaudojęs grubią fizinę jėgą ir sukėlęs fizinį skausmą ūkininkės vyras ne tik bandė atimti filmavimo kamerą, kuria buvo fiksuojamas pažeidimas.

Nustūmęs pareigūnes nuo automobilio durų ir pačiupęs stiklainį su mėginiu (srutomis) Vytautas Stankevičius tėškė dvokiantį skystį moterims į veidus.

Mėšlidžių skystis tiško į moterų akis, dalis srutų pateko ant aplinkos apsaugos pareigūnių tarnybinio automobilio.

REKLAMA
REKLAMA

Apstumdęs ir pažeminęs moteris V. Stankevičius iš įvykio vietos pasišalino.

Dėl išpuolio prieš tarnybinę pareigą atliekančias valstybės gamtos apsaugos pareigūnes Vytautui Stankevičiui teko dvi paras pabūti areštinėje. Moteris srutomis apliejusio ir sužalojusio Parovėjos bendruomenės pirmininko atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas baudžiamojoje byloje.

Patikrinimą V. Stankevičienės ūkyje atlikusios ir šoką patyrusios valstybės pareigūnės - Biržų rajono aplinkos apsaugos agentūros vedėja Elona Pipiraitė bei vyresnioji specialistė Mantė Ramanauskienė - apie įvykį nedelsdamos pranešė policijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Inspektorei M. Ramanauskienei prireikė medikų pagalbos. Pirminiais redakcijos duomenimis, jai nustatytas raiščių patempimas, galimas akių pažeidimas. Tolesnes išvadas dėl sveikatos sutrikdymo pateiks teismo medicinos ekspertai.

Biržų rajono policijos komisariatas pranešė, kad nusikalstamos veikos padarymu įtariamas V. Stankevičius buvo sulaikytas pagal Baudžiamojo proceso kodekso 140 straipsnį (fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas).

Jo atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 286 straipsnį (pasipriešinimas valstybės tarnautojui arba viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui).

REKLAMA

Iš mėšlidžių tekėjo teršalai

Pirmadienį kalbinta Biržų rajono aplinkos apsaugos agentūros vedėja E. Pipiraitė sakė, kad tikrinti Parovėjos seniūnijoje esančio V. Stankevičienės ūkio pareigūnės važiavo gavusios telefoninius ir rašytus skundus. Agentūrai buvę pranešta, kad iš V. Stankevičienės ūkio mėšlidžių į aplinką teka srutos. Mažiau kaip už 100 metrų nuo mėšlidžių yra vandens gręžinys, iš kurio vanduo tiekiamas Parovėjos gyvenvietei.

Nuvažiavusios į minėtą vietą maždaug 10 metrų nuo kelio aplinkosaugininkės išvydo mėšlides ir iš jų tekančias srutas.

REKLAMA

Patikrinime kartu su inspektorėmis dalyvavo kviestinė Parovėjos seniūnijos darbuotoja ir ūkio savininkės vyras V. Stankevičius.

„Buvo paimti teršalų mėginiai, surašytas patikrinimo aktas. Ūkyje dirbantis ir patikrinime dalyvavęs ūkininkės vyras mūsų atžvilgiu sukėlė neadekvačius veiksmus, neleisdamas atlikti valstybės patikėtų funkcijų", - pirmadienį apie įvykį kalbėjo aplinkosaugininkė E. Pipiraitė.

Įvykis turi būti įvertintas

„Šį sykį jau buvo peržengta riba. Mes sieksime, kad tas žmogus atsakytų už savo veiksmus„, - „Šiaurės rytams“ sakė devintus metus Biržų rajono aplinkos apsaugos agentūroje dirbanti ir nuo 2008 metų vedėjos pareigas einanti E. Pipiraitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Su ja kartu buvusi ir nuo V. Stankevičiaus taip pat nukentėjusi inspektorė M. Ramanauskienė valstybės aplinkos apsaugos tarnyboje dirba jau trečius metus.

Pasak vedėjos E. Pipiraitės, Biržų rajono aplinkos apsaugos agentūra V. Stankevičienės ūkyje atlieka planinius patikrinimus, taip pat yra tyrusi įvykius dėl ūkyje dėl to, kad nesilaikoma aplinkosauginių reikalavimų. Dalis gautų skundų pasitvirtindavo, ūkininkei V. Stankevičienei būdavo skiriamos baudos.

„Šiame ūkyje atliekant patikrinimus ir anksčiau aplinkosaugininkų atžvilgiu būdavo elgiamasi neadekvačiai", - apie ūkio savininkės ir jos vyro elgesį kalbėjo E. Pipiraitė.

REKLAMA

Jos žodžius patvirtino Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento direktoriaus pavaduotoja Angelė Plančiūnaitė.

„Į gautus pranešimus apie pažeidimus nereaguoti negalima, todėl į minėtą ūkį nuvykę inspektoriai atliko tarnybinę pareigą. Tai, kas įvyko, turi būti įvertinta. Jei jau su valstybės pareigūnais ūkyje šitaip elgiamasi, tai ką galima galvoti apie elgesį su kitais žmonėmis?" - sako Panevėžio aplinkos apsaugos departamento direktoriaus pavaduotoja.

Kas privers atsitokėti Parovėjos kaimo lyderius?

Dėl pasipriešinimo valstybės pareigūnams pradėtas ikiteisminis tyrimas - tik įvykių, susijusių su V. Stankevičiaus asmeniu, tąsa.

REKLAMA

Šiuo metu Biržų rajono teisme vyksta baudžiamasis procesas, kuriame V. Stankevičius yra įtariamasis dėl neįgalaus žmogaus sužalojimo.

Rajono ir šalies spauda yra rašiusi apie kitus incidentus, kurių metu nuo Parovėjos bendruomenės pirmininko kentėjo labiausiai socialiai pažeidžiami kaimo žmonės.

Dėl V. Stankevičiaus ir jo sutuoktinės necenzūrinių išpuolių į pareigūnus ne sykį teko kreiptis ir „Šiaurės rytų" leidėjams. Policijos pareigūnai apsiribodavo įspėjimu arba pokalbiais su Stankevičiais.

Biržų rajono prokuratūra neseniai nustatė, kad šlykštūs įžeidinėjimai laikraščio savininkų bei jų mirusių ir gyvų artimųjų adresu internetinėje erdvėje plito iš V. Stankevičienei priklausančio interneto prieigos taško.

Alfreda Gudienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų