REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Espertams sprendžiant, ar Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadionas yra tinkamas žaisti, A. Kubilius sako, kad aikštelė prižiūrima gerai.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį į Lietuvą atvykę Ispanijos nacionalinės futbolo rinktinės žaidėjai stebėjosi Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadiono veja: gulinėjo ir vartėsi bei forografavo mobiliaisiais telefonais. Dėl stadiono būklės sulaukta nemažai kritikos, gana pašaipiai atsiliepė ir Ispanijos žiniasklaida.

REKLAMA

Lietuvos vyriausybės pirmininkas Andrius Kubilius nelinkęs susiklosčiusios padėties per daug sureikšminti.

„Pirmas dalykas, Ispanijos ekspertai turbūt žino, kad skirtingai nuo Ispanijos Lietuvoje būna žiema. O žiema paprastai pakeičia futbolo aikštelės dangą, su žiema net ir ispanams matyt nebūtų taip paprasta kovoti, – šiek tiek ironiškai kalbėjo Premjeras. – Iš tikrųjų turime gana užsitęsusią žiemą, lėtai ateinantį pavasarį, esu įsitikinęs, mūsų futbolo specialistai ir aikštelių prižiūrėtojai yra padarę viską, kad aikštelė tokiomis sąlygomis būtų geriausios kokybės.“

REKLAMA
REKLAMA

„Galbūt galim tikėtis kad kada nors klimatas keisis ir ateityje turėsim mažiau tokių problemų“, – pridūrė A. Kubilius.

Paklaustas, ar galima artimiausiu metu tikėtis „raudonuoti neverčiančio“ futbolo stadiono, premjeras priminė Lietuvos stipriąją pusę – krepšinį.

„Turėčiau pastebėti, kad Lietuva pastaruoju metu yra daug investavusi į sporto infrastruktūros plėtrą.  Vasaros pabaigoje ateina krepšinio čempionatas, manau, kad ir tie patys ispanai ir jų rinktinė pamatys, kokią aukščiausio lygio infrastruktūrą krepšiniui mes turime. Ir tikiu, kad tai padės ispanams suvokti, kad jie krepšinio rungtynes lietuviams pralaimės ne todėl, kad aikštelė bloga“, – dėstė A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Premjeras taip pat įsitikinęs, kad dabartiniai stadionai Marijampolėje ir Kaune nėra tokie blogi. Be to, politikas priminė, kad Vilniuje bus statomas už kelis šimtus milijonų litų gigantiškas stadionas.

Vis dėlto A. Kubilius pastebi, kad negalima panikuoti tik dėl stadionų: „Bet kuriuo atveju būtų gerai, kad rūpintumėmės ne tik stadionais, bet ir komanda, ne tik nacionaline, bet ir klubinėmis komandomis. Na ir jeigu Lietuvoje pradės vykti Eurolygos rungtynės, važinės Madrido „Real“ ar Londono „Chelsea“, tai tada gal atsiras ir stadionai.“

REKLAMA

Svarbiausias šiomis dienos futbolo sirgalius kamavęs klausimas vis dar neatsakytas. Gausiai stadiono prieigose susirinkę Lietuvos ir Ispanijos žiniasklaidos atstovai atsakymo dėl vakare vyksiančių 2012-ųjų metų Europos čempionato atrankos rungtynių tarp šių šalių komandų negavo.

Išvakarėse apžiūrėjęs S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro stadiono veją UEFA delegatas vokietis Raineris Kochas nematė priežasčių nukelti rungtynes, tačiau antradienį ryte aikštę dengė šerkšnas.

Tas pats delegatas ir rungtynėms vadovauti turintis Prancūzijos arbitras Laurentas Duhamelis po nuodugnios apžiūros nusprendė, kad aikštė žaisti nėra tinkama ir Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vadovams davė nurodymus, ką ir kaip reikėtų pakoreguoti.

REKLAMA

Posėdis, kuriame dalyvavo UEFA bei Lietuvos ir Ispanijos futbolo federacijų vadovai, truko ilgiau nei valandą.

Buvo nuspręsta, kad nedelsiant į stadioną bus iškviesta 30 darbininkų, kurie grėbliais pasistengs supurenti aikštę. Pasak UEFA atstovų, vakar vakare aikštė buvo minkšta, tačiau po nakties ji gerokai sukietėjo.

Galutinis sprendimas turi būti priimtas ne vėliau, kaip likus valandai iki rungtynių pradžios. Galutinį sprendimą priims rungtynių teisėjas L. Duhamelis. Kiek ankčiau savo išvadas dėl aikštės pasakys ir UEFA delegatas Raineris Kochas bei mačo inspektorius Bo Carlsonas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vakar rungtynių aikštę peržiūrėjęs UEFA delegatas jokių priekaištų neturėjo. Jis paskambino į UEFA ir pasakė, kad nemato priežasčių, kodėl rungtynės galėtų neįvykti. Vis dėlto vakar ispanai ir mūsiškiai surengė treniruotes, truputėlį išmindžiojo aikštę. Šiandien ryte UEFA atstovai jau turėjo pastabų dėl kai kuriose vartininko aikštelės vietose ištryptos žolės. Jie davė nurodymus, ką reikėtų ištaisyti, - situaciją komentavo LFF rinktinių direktorius Robertas Tautkus. – Nors per naktį buvo šalna, aikštė nėra tokia kieta, kokios galėjomės tikėtis. UEFA atstovai dar keletą kartų atvyks į stadioną patikrinti aikštę, o galutinį sprendimą priims po paskutinės apžiūros 20:15.“

REKLAMA

- Kas priims lemiamą sprendimą dėl rungtynių?

- Galutinį verdiktą priims mačo arbitras L. Duhamelis ir rungtynių inspektorius. Vienintelė problema su kuria susidūrėme yra ta, kad po šaltos nakties mūsų darbininkai nesugebėjo išlyginti duobelių, kurios atsirado po vakar dienos treniruočių.

- Kokiu būdu bus tvarkoma aikštė?

- Į stadioną iškviesta 30 darbininkų. Tvarkysime stadioną rankomis, nes jei įvežtume technika, aikštė liktų labai suspausta ir kieta. Norime išvengti traumų, todėl aikštė privalo būti minkšta. Tikimės, kad ji bus tokios pačios kokybės kaip ir vakar vakare.

REKLAMA

- Ar prireikė daug pastangų bandant įtikinti UEFA atstovus, kad aikštė yra tinkama?

- UEFA atstovai aikštę apžiūrėjo prieš savaitę. Tuomet jų atstovas net tikrino įšalo gylį ir galbūt parašė kiek skubotą ataskaitą. Pradėjome jausti spaudimą, darėme viską, kas įmanoma. Nieko nepadarysi, pavasaris pas mus šiemet labai vėlyvas. Žolės aikštėje nėra. Tačiau iš UEFA atstovų teko girdėti, kad Rusijoje žiemą per UEFA Čempionų lygos varžybas aikštės būna net dar prastesnės.

Antradienį Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadione rungtynės turėtų prasidėti 21 valandą 45 minutės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų