REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Antonio gaujos teismo procesą stabdo bylos herojų ligos

Kauno apygardos teisme vėl atidėtas stambios narkotikų gabentojų bylos nagrinėjimas. Šioje byloje už didelės apimties ekstazio kontrabandą teisiami devyni Kauno apskrities gyventojai ir vienas jokios pilietybės neturintis Olandijoje gyvenantis rusakalbis.

REKLAMA
REKLAMA

Šį kartą teismo posėdyje negalėjo dalyvauti kaltinamojo Remigijaus Veiverio advokatas – jis atsiuntė pažymą, kad guli vienoje Kauno ligoninėje.

REKLAMA

Taip pat vis dar serga ir bene žinomiausias šio proceso dalyvis – buvusios Daškinių gaujos veteranu laikomas Algirdas Antanynas, pravarde Antonis. Jis dar 2002 metų sausio pradžioje po smarkaus ginčo su buvusiais bendrais buvo pašautas į nugarą, dėl pažeisto stuburo liko raišas ir nuo tol dažnai serga.

Į pastarąjį teismo posėdį susirinko gana daug liudininkų, o dar keliems liudininkams teismo šaukimai neįteikti iki šiol – pareigūnai, turintys tuo pasirūpinti, jų tiesiog negali surasti.

REKLAMA
REKLAMA

Šią bylą nagrinėjančios teisėjų kolegijos pirmininkas Kęstutis Dargužis pasidžiaugė, kad su teisiamuosius ginančiais advokatais iš anksto suderino daug būsimų posėdžių datų, todėl procesas neturėtų pernelyg įstrigti.

Artimiausiuose trijuose posėdžiuose numatyta apklausti apie dvi dešimtis liudininkų. Antradienį jie buvo suskirstyti į tris grupes. Dauguma iš jų liudyti atvyksta iš Jonavos, todėl K. Dargužis padėkojo jiems už gaištamą laiką ir priminė, kad kelionės išlaidos bus atlygintos.

Šioje byloje tyrėjai tikisi įrodyti net kelis teisiamos organizuotos grupės nusikalstamos veiklos epizodus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dešimčiai teisiamųjų pateikti kaltinimai 2008–2009 metais organizavus kelias dideles psichotropinių ekstazio tablečių kontrabandines siuntas iš Olandijos į Lietuvą, Amsterdame įvykdžius ginkluotą plėšimą, neteisėtai laikius šaunamąjį ginklą, kontrabandines cigaretes ir kvaišalus.

Penki šioje baudžiamojoje byloje minimi teisiamieji yra suimti ir į teismo salę atvežami iš tardymo izoliatoriaus, kiti penki į teismo posėdžius atvyksta patys.

Remigijus RAINYS

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų