REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Kovo 25 d. apdovanoti labiausiai Naujamiesčiui ir loftų kultūros puoselėjimui praėjusiais metais nusipelnę žurnalistai. Devyniems žiniasklaidos atstovams įteiktos simbolinės Naujamiesčio plytos, kažkada buvusios pramoninių šio rajono pastatų sienose.

REKLAMA
REKLAMA

Apdovanojimai „Už Naujamiesčio revoliucijos ir loftų kultūros palaikymą“ teko devyniems žurnalistams. Simboliška, tačiau plytas, kurios buvo panaudotis apdovanojimų statulėlėms pagaminti, padovanojo pirmojo tikro gyvenamųjų loftų projekto „Soho Lofts“ Naujamiestyje puoselėtojai „Concept Lofts“. Šios plytos anksčiau buvo dalimi paties Naujamiesčio, kurio reiškmė pastaraisiais metais Vilniuje – tik auga.

REKLAMA

Kaip penktadienį sakė „Concept Lofts“ vadovas Andrius Voišnis, Naujamiestis yra nepelnytai pamirštas ir neįvertintas sostinės rajonas. „Tikiu šiuo, kažkada buvusiu industriniu Vilniaus rajonu ir jo kultūros ateitimi. Visame pasaulyje tokie, netoliese miesto centro esantys rajonai, sulaukia menininkų, gyventojų ir verslininkų dėmesio. Juk galimybių čia išties daug. Galų gale, Naujamiestis buvo ir pirmoji vieta Vilniuje, kurioje pradėti vystyti pirmieji gyvenamųjų ir kultūrinių loftų projektai“, - sakė A. Voišnis.

REKLAMA
REKLAMA

Architektas Augis Gučas susirinkusiesiems priminė, jog šiame miesto rajone dera tiek skirtingų laikmečių, tiek ir skirtingų kultūrinių sluoksnių bruožai, pradedant pramoniniais sovietmečio statiniais, senais kaimiško stiliaus pastatais bei XIX a. miestietiškos kultūros palikimu. Rajono infrastruktūra puikiai išvystyta ir dera prie greito šiuolaikinio gyvenimo, o netoliese esantis Senamiestis bei Centras suteikia galimybę greitai patekti į bet kurią miesto vietą.

Vienas pirmųjų ir daugiausiai dėmesio Naujamiestyje susilaukusių kultūrinių objektų – prieš kiek daugiau nei metus atidarytas menų fabrikas „Loftas“. „Loftas Naujamiestyje atsirado prieš kiek daugiau nei metus ir ši vieta kone iš karto tapo vilniečių traukos centru. Tai tik dar kartą įrodo, kad Naujamiestis turi potencialo tapti viena kultūriškai aktyviausių miesto vietų“, - žurnalistams pasakojo Viktoras Diawara, menų fabriko „Loftas“ įkūrėjas ir vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apdovanojimus „Už Naujaumiesčio revoliucijos ir loftų idėjos palaikymą“ žiniasklaidos atstovams įsteigė neformali „Naujamiesčio revoliucijos“ iniciatyvinė grupė, kurią sudaro menų fabrikas „Loftas“, „Daiktų viešbutis“, loftų projektų Vilniuje vystytojas „Concept Lofts“, Vilniaus dizaino kolegija ir kiti bendruomenės nariai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų