REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinis prokuroras Darius Valys nelinkęs komentuoti, ar Generalinė prokuratūra jau gavo preliminarias Švedijos nacionalinio teismo medicinos instituto ekspertų išvadas dėl Drąsiaus Kedžio mirties.

REKLAMA
REKLAMA

„Lukterkite minutę, dar šiek tiek, ir, manau, kad ta informacija bus. Šiek tiek išvadų dar reikia palaukti",– žurnalistams pirmadienį Vyriausybėje sakė generalinis prokuroras.

REKLAMA

Jis atsisakė patikslinti, kada išvados jau galėtų būti ir su jomis bus supažindinta visuomenė.

Generalinė prokuratūra Švedijos Karalystės teisingumo ministerijos Baudžiamųjų bylų ir tarptautinio teisminio bendradarbiavimo skyriui dokumentus su teisinės pagalbos prašymu išsiuntė sausio 31–ąją. Švedijos nacionalinio teismo medicinos instituto ekspertų buvo prašoma atlikti teismo medicininę ekspertizę D. Kedžio mirties priežasčiai nustatyti.

REKLAMA
REKLAMA

Generalinės prokuratūros prokurorai ir nukentėjusioji – mirusiojo motina Laimutė Kedienė – Švedijos ekspertų prašo atsakyti į 30 klausimų. Švedijos ekspertams pateikta tiek prokurorų, tiek nukentėjusiosios surinkta medžiaga.

ELTA jau skelbė, kad praėjusių metų liepą teismo medicinos ekspertai nustatė, jog D. Kedys mirė užkimšus kvėpavimo takus svetimkūniais – žolės lapu ir skrandžio turiniu. Prieš mirtį D. Kedys vartojo daug alkoholinių gėrimų, dėl to esą galėjo užsikimšti kvėpavimo takai. Organizme taip pat rasta receptinių raminamųjų vaistų, slopinamųjų medžiagų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apžiūrint D. Kedžio lavoną rasti nedideli nubrozdinimai ant dešiniojo riešo, veido, kaktos, taip pat buvo nedidelė kraujosruva dešiniajame paakyje. Išvardytieji sužalojimai padaryti po mirties.

Specialistų išvada grindžiama ne tik Lietuvoje atliktų tyrimų duomenimis, bet ir Miuncheno teismo toksikologijos centro analize atliekant narkotinių, toksinių ir vaistinių medžiagų paiešką. Be to, Valstybinė teismo medicinos tarnyba kreipėsi į Danijos ir Šveicarijos kolegas ir prašė pateikti jų nuomonę. Ji neprieštarauja Lietuvos specialistų išvadai.

Papildomos užsienio ekspertų ekspertizės pageidavo D. Kedžio artimieji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų