REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

„Džentelmenai tikrai nenyksta. Jie gerbiami, populiarūs ir visada madingi“, – įsitikinęs etiketo žinovas, Seimo narys Arminas Lydeka. Jis, kaip Vilniaus „Džentelmenų klubo“ senbuvis, pristatydamas klubą, džentelmenų draugijos nariais kvietė tapti verslo, politikos ir  kultūros elito atstovus.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip ir prieš penkerius metus, sostinės džentelmenai praėjusį savaitgalį rinkosi bene labiausiai Didžiosios Britanijos tradicijas atspindinčiame „Shakesperare“ viešbučio restorane-bibliotekoje. Tai – pirmasis šiais metais sostinės džentelmenų klubo susitikimas, kurio metu aptariamos aktualijos, rinkos naujienos, dalijamasi karščiausiomis idėjomis, įžvalgomis, kultūros bei kelionių įspūdžiais.

REKLAMA

Truputį istorijos

Pirmieji džentelmenų klubai atsirado Anglijoje, dar XVIII amžiuje, jų aukso amžiumi laikomas – XIX a. Šiuo laikotarpiu kiekvienas aukštesnės klasės pasiturintis vyras stengdavosi priklausyti kokiam nors klubui. Tokio pobūdžio klubai vienydavo vien tik vyrus – tai jiems tapdavo savotiška priebėga nuo šeimyninio gyvenimo rutinos.

„Idealiai tam tikdavę penktadieniai, tapę savotiškomis vyrų dienomis, kai po darbų džentelmenai galėjo atsipūsti ir diskutuoti netgi iki paryčių“, - Vilniaus džentelmenams pasakojo A. Lydeka. Kadangi klubo patalpose būdavo galima ir nakvoti, dalis to laikotarpio moterų skųsdavosi, kad jų vyrai namie praleidžia mažiau naktų nei klube. „Tačiau moterys stipriai ant vyrų nepykdavo, juk būdavo didžiulė garbė visai šeimai, jei vyras priklauso kokiam nors džentelmenų klubui“, - pastebėjo A. Lydeka.

REKLAMA
REKLAMA

Tradiciškai kadaise džentelmenų klubuose būdavo uždrausta diskutuoti verslo reikalais. Tačiau šiandien Vakarų šalyse  vis daugėja politikų ir verslininkų iš viso pasaulio, kurie susitinka būtent džentelmenų klubuose aptarti aktualiausių verslo, ekonomikos ar politikos klausimų.

Vilniaus džentelmenai įdėmiai klausėsi etiketo žinovo A. Lydekos paskaitos apie džentelmenų klubų kilmę, žurnalisto bei įvaizdžio specialisto Giedriaus Drukteinio pranešimo apie modernaus vyro eleganciją. Klubo nariai susipažino su investavimo naujienomis – klausėsi „MP Bank“ Turto valdymo departamento vadovo Mindaugo Vaičiulio paskaitos apie individualizuotus investicinius portfelius, kurie tinka žmonėms, siekiantiems didesnės vidutinės investicijų grąžos nei indėliai, tačiau mažesnės rizikos nei spekuliacinis investavimas į vienos rūšies ar pakraipos finansines priemones.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pažintis su naujovėmis

Didelio vyriškos auditorijos dėmesio sulaukė pažintis su naujosiomis „Nokia“ technologijomis. Verslininkas, dainininkas ir medikas Vygantas Kazlauskas, tiesiai į klubo vakarą sugrįžęs iš Vokietijoje vykusios tarptautinės odontologijos parodos „Dental show 2011“, ekrane demonstravo įdomiausias verslo kelionės akimirkas, kurias fiksavo su „Nokia N8“. „Nufilmuota medžiaga man itin pravers darbe“, – sakė medicinos versle dirbantis V. Kazlauskas, odontologijos parodos vaizdus fiksavęs išmaniuoju telefonu, kuriame įdiegta 12 megapikselių raiškos kamera, turinti, „Carl Zeiss“ optiką ir ksenoninę blykstę.

REKLAMA

Akimirkas iš „Džentelmenų klubo“ vakaro metu su „Nokia N8“ fiksavo ir drabužių dizaineris Seržas Gandžumianas, visai neseniai tapęs šio naujojo telefono reklaminiu veidu Lietuvoje. Džentelmenų klubo nariai turėjo galimybę iš arti apžiūrėti bei išbandyti ir ką tik Lietuvos prekystalius pasiekusį dar vieną naująjį išmanųjį telefoną „Nokia E7“, pritaikytą mobiliai dirbantiems žmonėms ir turintį visas verslo klasės telefonui reikiamas ypatybes.

Žinomas džiazo muzikantas Leonidas Šinkarenko vakaro svečiams pristatė savo naujausią albumą „Island“ ir pakvietė į tradiciškai vasarą Nidoje vyksiantį jo organizuojamą festivalį „Nida Jazz“. Ne visi džentelmenai žinojo, kad tuo pat metu šiame kurorte vyksta ir teniso turnyras, kuriame susirenka savo jėgas išbandyti dauguma žinomų verslininkų.

Vienas klubo narių pajuokavo, kad reikėtų surengti teniso turnyrą „Džentelmenų klubo“ taurei laimėti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų