REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Radviliškio rajono Linkaičių kaime į nerakintą apleistą sandėliuką užsukę vaikai čia aptiko sprogmenų ir kitos amunicijos sandėlį.

REKLAMA
REKLAMA

Sprogmenų sandėlis buvo sukauptas sandėliuke, kuris dar nuo tarybinių laikų stūkso pušynėlyje greta kitų panašios paskirties statinių. Vienus šių statinių savo reikmėms naudoja vietos gyventojai, kiti stovi apgriuvę ir apleisti.

REKLAMA

Šeštadienį apie 18 val. į vieną apleistų sandėliukų užsukę 11-os – 12-os metų vaikai čia rado šovinių. Apie netikėtą radinį mažieji kaimo gyventojai pranešė Linkaičiuose įsikūrusio Lietuvos kariuomenės arsenalo budėtojui, šis apie įvykį informavo Radviliškio rajono policijos pareigūnus.

Apžiūrėti šovinių ir šaudmenų sandėlį į Linkaičius buvo iškviesti ir Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojai. Paaiškėjo, kad sandėliuke buvo 587 signaliniai šoviniai, 2 rankinių granatų detonatoriai, 5 elektriniai detonatoriai ir 11 apvalios formos objektų, panašių į savadarbius sprogmenis.

REKLAMA
REKLAMA

Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ vadas Viktoras Grabauskas „Respublikai“ teigė, kad iš visų sandėliuke aptiktų radinių realiausią grėsmę aplinkiniams kėlė detonatoriai. Pasak V.Grabausko,  vaikai galėjo būti sužaloti, jei būtų sumanę šiuos detonatorius krapštinėti.

„Aro“ vyrai visus radinius išvežė į Lietuvos policijos Kriminalistinių tyrimų centrą ekspertizei atlikti. Ekspertai turėtų išsiaiškinti ir tai, iš kokios medžiagos sudaryti objektai, panašūs į savadarbius sprogmenis.

Radviliškio rajono policija dėl neteisėto disponavimo šaudmenimis ir sprogmenimis pradėjo ikiteisminį tyrimą. Pareigūnai kol kas dar aiškinasi, kas šiame sandėliuke sukaupė amunicijos arsenalą. Neatmetama versija, kad tai gali būti sovietų kariuomenės palikimas.

Sidas AKSOMAITIS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų