REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nyderlandų vyriausybė ieško naujų būdų kaip sumažinti šalies biudžeto deficitą. Vienas jų – apmokestinti prostitutes.

REKLAMA
REKLAMA

Taikomi dvigubi standartai

Anksčiau šalies valdžia į Raudonųjų žibintų kvartaluose dirbančias prostitutes žiūrėjo atlaidžiau nei į kitus darbuotojus, nes matė jas kaip žmonių prekybos aukas. Tačiau dabar susiskaičiuota, kad šios profesijos industrija uždirba 625 mln. eurų per metus ( 2,156  mlrd. litų), todėl tūkstančiai potencialių mokesčių mokėtojų galėtų svariai prisidėti prie šalies biudžeto pajamų.

REKLAMA

Prostitucija Amsterdame buvo legalizuota 2000 metais. Nuo to laiko šia profesija užsiimančios moterys oficialiai dirba kaip verslininkės. Šiuo metu Amsterdame prostitucija užsiimančios moterys skirstomos į tris regionus – Rytų Europą, Afriką ir Aziją. Dauguma jų atvyksta į Nyderlandų sostinę tik keletui mėnesiui užsidirbti pinigų ir iškeliauti iš kur atvykusios.

BBC kalbinta Mariska patvirtino, kad dauguma dirbančiųjų Raudonųjų žibintų kvartale čia atvyksta tik dėl pinigų, ketina jų uždirbti kuo daugiau ir iškart išvažiuoti namo.

REKLAMA
REKLAMA

„Dauguma prostitučių nesiregistruoja kaip dirbančios, nes nenori, kad aplinkiniai tai žinotų ir žinoma nenori mokėti mokesčių“, - sakė mergina.

Jos svarstymu, jeigu norima, kad senausios pasaulyje profesijos atstovės kaip ir kitų profesijų darbuotojai mokėtų 33 proc. mokesčių valstybei, jos turėtų būti lygiateisiškai priimamos ir visuomeniniame gyvenime.

„Sunku būti prostitute ne tiek dėl darbo specifikos, kiek dėl visuomenės požiūrio. Prostitučių apmokestinimas – tai lyg dvigubų standartų jiems taikymas, tavęs visuomenė nepripažįsta, bet liepia jai mokėti mokesčius“, - teigė Mariska.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Verslą būtina registruoti

Rytų europietė Nina Raudonųjų žibintų kvartale taip pat užsidirba prekiaudama savo kūnu, tačiau mergina teigia besididžiuojanti savo verslu. Prieš pradėdama savąjį užsiėmimą mergina jį kaip ir priklauso užregistravo.

„Valdžios taisyklės gana griežtos, todėl jei nori dirbti be rūpesčių, turi susimokėti. Jeigu nori turėti savo darbo vietą, turi priimti taisykles, kurios tau yra keliamos. Tai lygiai tas pats, kaip kad dirbtum bare ar parduotuvėje“, - aiškino Nina.

Oficialūs valdžios atstovai šiuo metu tiria situaciją Raudonųjų žibintų kvartale ir tikrina, ar visi darbuotojai šiame rajone yra užpildę registracijos formas, verstis tokia veikla, kokia jie užsiima. Taip pat tikrinama, ar prostitucija užsiimančios merginos žino, kad oficialiai turėtų mokėti mokesčius, jei yra užregistravusios savo darbo vietą.

REKLAMA

„Žinoma, kad tai nėra malonu, kai su tavimi visiškai nesiskaito. Tiesa ir tai, kad dauguma merginų nemoka mokesčių, nes turi sąvadautojus. Bet jeigu tu nori gyventi Nyderlanduose ir čia dirbti tokį darbą, turi mokėti“, - kalbėjo Raudonųjų žibintų kvartale dirbanti mergina.

TIK FAKTAI:

Prostitucija Amsterdame buvo legalizuota 2000 metais.

Šia profesija užsiimančios moterys, įregistravusios savo veiklą, oficialiai dirba kaip verslininkės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų