REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį kalbėdamas per televiziją, Japonijos premjeras Naoto Kanas atsiprašė ūkininkų ir verslininkų už žalą, patirtą dėl radiacijos, sklindančios iš Fukušimos 1-osios atominės elektrinės, kuri nukentėjo prieš dvi savaites per žemės drebėjimą ir cunamį.

REKLAMA
REKLAMA

Kai kurios šalys nutraukė maisto produktų importą iš teritorijos prie šios Japonijos jėgainės, kai juose buvo rasta radioaktyviųjų dalelių.

REKLAMA

Japonijos vyriausybės vadovas padėkojo ugniagesiams, kariškiams ir gelbėtojams, kurie, rizikuodami gyvybe, mėgina žūtbūt ataušinti perkaitusius reaktorius Fukušimoje.

„Padėtis (elektrinėje) yra sunkiai nuspėjama. Dirbame, kad ji neblogėtų. Turime būti itin budrūs“, – pabrėžė N. Kanas. Jis taip pat pareiškė didžiai vertinąs tuos šalies žmones, kurie suvienijo savo pastangas, kad būtų galima kovoti su didžiausia krize nuo Antrojo pasaulinio karo laikų.

Negalutiniais duomenimis, Japonijoje kovo 11-ąją žemės drebėjimo ir cunamio aukomis tapo mažiausiai 10 tūkstančių 66 žmonės, o 17 tūkstančių 442 dingo be žinios.

Į didžiulių cunamių nuniokotą šiaurrytinę Japonijos dalį penktadienį grįžo žiema. Ten sninga ir smarkiai atšalo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų