REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mykolo Romerio universitetui atstovavusi studentų komanda iškovojo pirmą vietą tarp pasaulio geriausių tarptautinės prekybos teisės žinovų. Tai paaiškėjo pasibaigus 2011 m. kovo 16-20 d. vykusiam teismo proceso inscenizacijos konkursui, kuriame studentai inscenizavo Pasaulio prekybos organizacijos (PPO) ginčų sprendimą.

REKLAMA
REKLAMA

Komandą sudarė Mykolo Romerio universiteto Europos verslo teisės magistro studentai Karolis Gudas ir Justas Randis bei Vilniaus universiteto tarptautinės ir ES teisės magistrantė Aistė Dumbrytė. Komandą subūrė ir jai vadovavo nuolatinis Lietuvos atstovas PPO bei Mykolo Romerio universiteto tarptautinės prekybos teisės dėstytojas Raimondas Ališauskas, jam padėjo Asta Rimkutė, taip pat dirbanti Lietuvos atstovybėje PPO, bei Harvardo (JAV) universitete studijuojantis Rytis Valūnas.

REKLAMA

Šį teismo inscenizacijos konkursą kiekvienais metais rengia Europos teisės studentų organizacija (ELSA). Konkurso dalyviai siekia nugalėti oponentus pasitelkdami geležinę argumentaciją, teisės žinias bei oratorinius įgūdžius. Iš pradžių organizuojami regioniniai atrankos turai Europoje, Amerikoje ir Azijoje, kurių metu atrinktos geriausios 16 komandų įgyja teisę susirungti konkurso finale.

Šiais metais konkurse dalyvavusi Lietuvos komanda pirmą kartą istorijoje iškovojo aukščiausią vietą komandų reitingo lentelėje ir tuo užsitikrino kelionės bilietą į konkurso finalą, kuris vyks PPO būstinėje Ženevoje. Tačiau tuo lietuvių sėkmė neapsiribojo: komanda taip pat buvo apdovanota už geriausiai parengtą rašytinę poziciją ir pakviesta tobulinti žinių Pasaulio prekybos instituto vasaros akademijoje, o Aistė Dumbrytė pelnė geriausios pusfinalio oratorės titulą. Ir nors finalinis konkurso etapas bus dar ateityje, šie rezultatai, be jokios abejonės, jau dabar gali būti vertinami kaip vienas didžiausių Lietuvos studentų pasiekimų teisminės inscenizacijos konkursų istorijoje nuo pat nepriklausomybės atgavimo.

„Net ir po šimtų valandų, praleistų besiruošiant šiam konkurso etapui, ši pergalė mums buvo kiek netikėta,“ – atvirauja Lietuvos komandos narys Justas Randis. „Juk tikrai neįtikėtina, kai už nugaros palieki jau legendomis tapusias komandas iš Mastrichto ar Barselonos universitetų, jau nekalbant apie dešimtis kitų konkurso dalyvių,“ – prideda Aistė Dumbrytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų