REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Japonijos vyriausybė pareiškė pradėjusi tyrimą, kuriuo siekiama nustatyti radiacijos nutekėjimo šaltinį Fukušimos branduolinėje jėgainėje. Dėl apšvitinimo radiacija ligoninėje atsidūrė keli jėgainės darbuotojai, pranešė BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Jėgainės operatorius pareiškė, kad pavojingai aukštas radiacijos lygis užfiksuotas vandenyje viename reaktoriuje didina galimybę, kad buvo pažeistas reaktoriaus branduolys.

REKLAMA

Tuo tarpu penktadienį oficialiai paskelbta, kad žuvusiųjų per pragaištingą žemės drebėjimą ir po to kilusį cunamį kovo 11 dieną aukų skaičius perkopė 10 tūkstančių. Daugiau nei 17 tūkst. 440 asmenų yra laikomi dingusiais be žinios.

Šimtai tūkstančių japonų po šios stichinės nelaimės liko be gyvenamosios vietos. Negalutiniais duomenimis, laikinuose prieglobsčiuose glaudžiasi 250 tūkst. žmonių.

Japonijos vyriausybė teigia, kad atstatymo darbai kainuos apie 309 mlrd. JAV dolerių.

Japonijos vyriausybės atstovas tvirtino, kad atliekami intensyvūs tyrimai, siekiant nustatyti radiacijos nutekėjimo priežastį. Japonijos branduolinio saugumo agentūra pakartojo savo poziciją, pagal kurią manoma, kad reaktorius buvo pažeistas, tačiau išsamiau pažeidimų nekomentuoja. Ji neigia pranešimus, kad gali būti pažeistas reaktoriaus branduolys.

Teigiama, kad du radiacija apšvitinti jėgainės darbuotojai neavėjo tinkamos apsauginės avalynės ir ignoravo pranešimus dėl pavojaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų