REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos mokslo taryba paskelbė idėjų konkursą ilgalaikei institucinei Ekonomikos mokslinių tyrimų programai parengti. Paraiškos priimamos iki 2011 m. kovo 31 d. Programą inicijavo Švietimo ir mokslo ministerija.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai nauja, bandomoji, mokslinių tyrimų finansavimo programa, už kurios įgyvendinimą bus atsakinga viena konkurso būdu atrinkta institucija, kuri bendram projektui galės suburti įvairių institucijų geriausius mokslininkus, – Švietimo ir mokslo ministerijos pranešime cituojama viceministrė Nerija Putinaitė. – Tikimės, kad šios programos įgyvendinimas padės pamatus sisteminiams Lietuvos ekonomikos tyrimams, kurių ligi šiol neturime“.

REKLAMA

Skelbiama, kad ilgalaikę institucinę Ekonomikos mokslinių tyrimų programą numatoma įgyvendinti 2011–2013 metais. Programos vykdymui iš valstybės biudžeto planuojama skirti iki 4,5 mln. litų.

Programa turėtų konsoliduoti svarbiausius šalies ekonominei politikai mokslinius tyrimus ir aukšto lygio mokslininkus, remtis pažangiausiais tyrimų metodais.

Programa turi būti nukreipta į tokias Lietuvai reikšmingas temas, kaip naujų augančių pasaulio ekonomikos centrų konkurencinė grėsmė tradicinėmis technologijomis grindžiamai gamybai, verslo aplinka ir investicinis klimatas aukštosioms technologijoms ir inovacijoms, natūralių monopolijų ir galimų oligopolijų valstybinis reguliavimas, kreditų rinkos šokai, infliacijos valdymas ir valstybės finansų tvarkymas, viešųjų išteklių paskirstymas ir naudojimas, žmogiškųjų ir darbo išteklių struktūriniai pokyčiai, darbo paklausos ir pasiūlos elastingumas.

REKLAMA
REKLAMA

Tikimasi, kad programa padės suformuluoti rekomendacijas, kaip spręsti dabartines šalies ūkio problemas, numatyti naujus iššūkius ir jiems pasirengti. Programos tyrimų rezultatai taip pat prisidės projektuojant ekonomikos mokslo Lietuvoje institucinę sandarą.

Paraiškas idėjų konkursui gali teikti valstybinės mokslo ir studijų institucijos – institutai ir universitetai, atskirai arba kartu su partneriais – kitomis mokslo ir studijų institucijomis ar įmonėmis, turinčiomis mokslinių tyrimų padalinius, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų