REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugelis gražiausių pasaulio šalių gali būti apibūdinamos kaip pavojingos keliautojams šalys.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pasirengti kelionei į pavojingą šalį?

Tokioms šalims galima priskirti pavyzdžiui Somalį. Keliaujant į šią šalį reikėtų itin saugotis ir pirmiausia susirasti vietinį gidą, kuris pavedžiotų po jus dominančias vietas. Ištyrinėkite šalies kultūrą ir papročius. Pavyzdžiui Graikija, nors iš esmės yra saugi šalis, tačiau keliautojams nepatariama vykti į kai kurias jos zonas.

REKLAMA

Kodėl šios šalys nesaugios?

Įprastai taip yra dėl  politinių priežasčių, pavyzdžiui Somalijoje turistai labai dažnai yra grobiami už tam tikrą išpirką. Daugelyje šalių, smurtas nėra nukreiptas į turistus, tai vidinių konfliktų pasekmė, taigi reikėtų laikytis atokiau nuo tokių vietų ir išvengsite rūpesčių.

Kaip reikėtų elgtis norint išvengti pavojų?

Pirmiausia reikėtų tuo pasirūpinti patiems, pavyzdžiui nors truputėlį išmokti vietos kalbą, kad galėtumėte bendrauti su vietiniais, būti pasiruošus ir žinoti kaip elgtis pavojingose situacijose, atvykus pranešti savo šalies ambasadai ir nuolat palaikyti kontaktą su artimaisiais, kad jums galėtų būti suteikta skubi pagalba.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip reikėtų rengtis, ką dėvėti tokiose kelionėse?

Nedėvėti nieko, kas tos vietos ar šalies žmones galėtų įžeisti, ypač jei vykstate į itin religingas vietas nedėvėkite nieko, kas gali provokuoti. Taip pat stenkitės, kad jūsų drabužiai neišsiskirtų iš minios, nebūtų dviprasmiški, pavyzdžiui Rio De Žaneire, kuris šiaip jau nėra pavojingas miestas, turistai grobiami ir apvagiami, tad nepatariama nešioti prabangių, žibančių papuošalų, drabužių ir daiktų kurie atkreiptų vagišių dėmesį.

Ką reikėtų visada nešiotis su savimi?

Pirmiausia tai pasą ir visų dokumentų kopijas, tokiu būdu galėsite lengviau išspręsti iškilusias problemas jeigu ką nors pamesite ar būsite apvogtas. Keliaujant pėsčiomis kuo paprasčiau pakuoti ir gabenti savo daiktus, turėti nedidelių dovanėlių ar smulkių monetų, nes tai gali praversti įvairiausiose situacijose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Siūlome pasižiūrėti trumpą filmuotą medžiagą iš šio interviu.










Pavojingiausių šalių sąrašas pagal aprendelo.com tinklapį:

1. Somalis

2. Afganistanas

3. Dramblio kaulo krantas

4. Narkotikų karai Meksikoje

5. Kongo demokratinė respublika

6. Kolumbija

7. Dominikos respublika

8. Haitis

9. Nigerija, Rytų Afrija - Subsacharinė Afrika

10. Sudanas, Rytų Afrika

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų