REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Finansų ministerija Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI), patenkinant visus iki šiol jos pateiktus prašymus, jau pervedė 26,4 tūkst. litų Privatizavimo fondo lėšų, skirtų padengti kasos aparatų įsigijimo išlaidas.

REKLAMA
REKLAMA

Gavusi lėšas VMI jau pradėjo kompensavimą ir pervedė lėšas pirmiesiems pašymus pateikusiems gyventojams. Vyriausybė kompensuoti kasos aparato įsigijimo išlaidas ir iš Privatizavimo fondo skirti 3 mln. litų nusprendė, siekdama sudaryti palankias sąlygas įsigyti apskaitos priemonę – kasos aparatą tiems, kurie nuo š.m. gegužės 1 d. turės ja naudotis prekiaudami maistu uždarose patalpose.

REKLAMA

Individualia veikla užsiimantiems gyventojams 100 proc. kasos aparato įsigijimo išlaidų kompensuojama, jei aparatas bus įsigytas, užregistruotas VMI ir pateiktas prašymas kompensacijai iki kovo 31 dienos. Tad prekiaujantieji maistu dengtose patalpose kviečiami suskubti pasinaudoti maksimaliomis kompensacijomis. Vėliau kasos aparatų įsigijimo išlaidos bus kompensuojamos tik iš dalies – balandžio mėnesį įsigyti – 60, vėliau ir iki šių metų gruodžio 10 dienos - 50 procentų.

VMI duomenimis šiuo metu yra užregistruota 300 kasos aparatų ir pateikta 144 prašymų kompensacijai už kasos aparato įsigijimo išlaidas gauti. Bendra prašomų kompensacijų suma siekia per 138 tūkst. litų. Vidutinis vienam asmeniui išmokėtos kompensacijos dydis, kaip ir numatyta Vyriausybės tvarkoje, artimas didžiausiai kompensuojamai 1 tūkst. litų sumai ir šiuo metu yra 884 litai. VMI prašymus Finansų ministerijai teikia kas 5 dienas, surinkusi iš apskričių duomenis apie prašymus kompensuoti išlaidas už kasos aparatus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų