REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos banko valdybos pirmininku paskirtas Vitas Vasiliauskas. Slaptame balsavime už šį Prezidentės Dalios Grybauskaitės pateiktą kandidatą ketvirtadienį balsavo 89 Seimo nariai, 16 buvo prieš, 8 parlamentarai susilaikė. Gerų vertinimų V. Vasiliauskas sulaukė ne tik iš valdančiųjų frakcijų, bet ir iš opozicijos atstovų.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos banko valdybos pirmininku V. Vasiliauskas taps nuo balandžio 16 d.

37 metų amžiaus V. Vasiliauskas šiuo metu dirba advokatu kontoroje „LAWIN Lideika, Petrauskas, Valiūnas ir partneriai", dėsto Vilniaus universiteto Teisės fakultete. Jis yra socialinių mokslų daktaras.

REKLAMA

(Papildyta 13.40) Lietuvos banko valdybos pirmininku paskirtas Vitas Vasiliauskas žada keisti bankų priežiūrą, aktyviau bendradarbiauti su užsienio priežiūros institucijomis.

„Iš tikrųjų bankų priežiūra natūraliai keisis, nes, matyt, bankai, kokie buvo iki krizės, tikrai negalės būti. Esu priežiūros konsolidavimo šalininkas. Manau, su Seimo pagalba iš tikrųjų ta mintis taps kūnu. Be abejo, taip pat bendradarbiavimas su užsienio priežiūros institucijomis turės vykti“, – po balsavimo Seime sakė jis žurnalistams.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak V. Vasiliausko, nuo 2012 metų yra planuojama konsoliduoti finansų rinkų priežiūrą. Kaip vieną iš prioritetų jis įvardijo ir bendradarbiavimą su Vyriausybe.

Naujai paskirtas Lietuvos banko vadovas nebuvo linkęs kalbėti apie galimus pokyčius bankų viduje.

„Matyt, būtų nekorektiška man kalbėti, tikrai niekada nesu skubotų sprendimų šalininkas. Savaime suprantama, su kiekvienu nauju vadovu institucijoje vyksta kažkas naujo, tai natūralu, bet dabar kalbėti, manau, tikrai nebūtų korektiška“, – sakė V. Vasiliauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat nenorėjo vertinti galimų klaidų, kurias yra padaręs Lietuvos bankas per krizę. „Aš esu iš tų žmonių, kuris tikrai nežiūri į praeitį, todėl nenorėčiau vertinti. Manau, nebūtų korektiška“, – sakė V. Vasiliauskas.

Naujasis Lietuvos banko vadovas nenorėjo nurodyti ir konkrečios euro įvedimo datos, nes „ekonomika nėra vien tik datos, prognozuoti galime, bet kaip bus, pažiūrėsime“.

Kaip ELTA jau skelbė, slaptame balsavime už Prezidentės Dalios Grybauskaitės pateiktą V. Vasiliausko kandidatūrą pasisakė 89 Seimo nariai, 16 buvo prieš, 8 parlamentarai susilaikė. Buvo rasta 117 biuletenių, iš jų 4 buvo sugadinti.

Lietuvos banko valdybos pirmininku V. Vasiliauskas taps nuo balandžio 16 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų