REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Andrius Kubilius skeptiškai vertina minimalaus mėnesio atlyginimo (MMA) didinimo galimybę ir teigia, kad tie, kurie tai sau gali leisti, tegul taip ir daro.

REKLAMA
REKLAMA

„Socialiniai partneriai ir įvairios verslo organizacijos nėra vieningi šiuo klausimu: vieni sako kad reikia, o kiti, pavyzdžiui, Smulkaus verslo asociacija, sako kad ne. Tai būtų didelė problema smulkiam verslui ir galbūt tai naikintų darbo vietas“, - po Vyriausybės pasitarimo teigė Andrius Kubilius.

REKLAMA

Antradienį Trišalė taryba nesugebėjo pateikti vieningos nuomonės dėl MMA didinimo ir nusprendė palikti Vyriausybei apsispręsti ką daryti.

„Mes kol kas pozicijos neturime. Laukiame vieningų socialinių partnerių išdėstymų, tačiau to turbūt nesulauksime. Aš visada keliu šį retorinį klausimą. Jei bent dalis darbdavių, sakykime stambusis verslas ir didelė dalis profesinių sąjungų sutaria tarpusavyje, kad atlyginimus reikia didinti, tai kam reikalingas koks nors Vyriausybės sprendimas?“ – teigė premjeras.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, didelė dalis verslo, kurį atstovauja įvairios asociacijos, gali tarpusavyje susitarti patys.

„Kas trukdo baldų ar chemijos įmonės, kurios turi stiprias profesines sąjungas ir stiprius dabrdavius, pasirašyti kolektyvines sutartis, numatančias, kaip bus didiniamas atlyginimas, arba tiesiog imti ir juos padidinti. Jeigu smulkusis verslas to negali, tai kodėl mes turime priimti sprendimą, kuris dalį jo tiesiog sužlugdys“, - sakė premjeras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų