REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šių metų kovo 15 d.  vilniečiui V. M. (gimusiam 1930 m.) į fiksuoto ryšio telefoną paskambino nepažįstamas asmuo ir pasakė, kad Vilniuje, Spaudos rūmuose, jo sūnus krisdamas sužalojo nepilnametę, kuri dėl patirtų sužalojimų paguldyta į Vilniaus vaikų universitetinę ligoninę.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip kompensaciją dėl patirtų sužalojimų paprašė pinigų. Senolis skambinusiam asmeniui pasakė savo adresą ir sutiko sumokėti už neva sūnaus padarytus sužalojimus mergaitei. Netrukus atėjusiam nepažįstamajam  V. M.  atidavė 2 500 Lt., o šis išeidamas  liepė dar nueiti į spaudos kioską nupirkti „TeleMaxima“ papildymą mobiliojo ryšio telefonui už 300 litų.

REKLAMA

Po kiek laiko nepažįstamasis vėl paskambino V. M. ir paprašė dar pinigų, aiškindamas, kad nukentėjusioji yra užsienietė ir sumokėtos sumos neužtenka.

Scenarijus pasikartojo – V. M. nepažįstamajam savo bute atidavė  dar  2 500 litų, o šis išeidamas liepė senoliui  nueiti į spaudos kioską  nupirkti „ Tele 2“ papildymų už 300 Lt., tačiau tuo metu į namus grįžo sūnus.

Supratęs, kad tėvas pakliuvo į sukčių pinkles, liepė  niekur neiti, o pats apie įvykį nedelsdamas pranešė policijai. Deja, senolis nepaklausė sūnaus ir vėl nuėjo į spaudos kioską ir antrąkart nupirko papildymų mobiliojo ryšio telefonui už 300 Lt. Bendra žala – 5 600 Lt.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus aps. VPK Vilniaus m. penktojo policijos komisariato pareigūnai operatyviai  nustatė asmenį, įvykdžiusį šį nusikaltimą, tai R. K. (gim. 1984 m.).

Dėl minėto įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182 str. (Sukčiavimas) 1 d. (Tas, kas apgaule savo ar kitų naudai įgijo svetimą turtą ar turtinę teisę, išvengė turtinės prievolės arba ją panaikino, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų