REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasiruošimą draugiškoms rungtynėms su Lenkija ir Europos čempionato atrankos dvikovai su Ispanija pradėję Lietuvos rinktinės futbolininkai teigia, kad penktadienio susitikimas su lenkais bus gera repeticija, praneša LFF.

REKLAMA
REKLAMA

„Susidomėjimas rungtynėmis didelis, atvažiuoja pajėgiausia lenkų komanda“, – kalbėjo lietuvių puolėjas Darvydas Šernas. Nuo 2009-ųjų Lenkijoje rungtyniaujantis puolėjas teigia, kad Lodzės „Widzew“ komandos rūbinėje visi tik ir kalbėjo apie šias rungtynes.

REKLAMA

Laukia pilno stadiono

„Susidomėjimas Lenkijoje tikrai didelis, atvažiuoja beveik stipriausia šios šalies rinktinės sudėtis. Manau mūsų laukia labai įdomios rungtynės. Manau, jog lenkų komanda pasižymi kovingumu.  Mes visi iš Rytų Europos esame kovingi, žaidžiame kietą žaidimą“, – kalbėjo D.Šernas.

Jis pažymėjo, jog užduotis – pasirengti kovo 29 dienos rungtynėms su Ispanija. „Manau, kad treneris dabar stengsis atsirinkti startinę sudėtį rungtynėms su Ispanija. Dvikova su Lenkija bus gera repeticija“, - teigė D. Šernas.

REKLAMA
REKLAMA

Įvartį į Ispanijos rinktinės vartus jau įmušęs puolėjas apie komandos šansus kalbėjo optimistiškai: „Viskas yra įmanoma. Galime laimėti prieš daugelį komandų ir tai jau įrodėme prieš favoritus čekus. Stengsimės parodyti ką geriausiai mokame. Visi kalba apie orą ir sąlygas, o aš manau, kad mūsų rinktinė parodys ir gerą futbolą. Namuose, kaip sakoma, padeda ir sienos.  Labai laukiu pilno stadiono, žiūrovų. Norime žaisti jiems.“

Kapitonas pasiruošęs ir motyvuotas

Lietuvos rinktinės kapitonas Tomas Danilevičius pabrėžė, kad penktadienio rungtynėse rezultatas nebus pagrindinis tikslas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Rungtynės su lenkais mums bus labai gera repeticija prieš susitikimą su pasaulio čempionais. Nemanau, kad treneris sieks konkretaus rezultato, tačiau norės išbandyti kiek įmanoma daugiau žaidėjų, vieną ar kitą taktiką. Tikslas neturėtų būti rezultatas. Aišku, neisime pralaimėti, bet tikslai bus keliami kiti“, - svarstė rezultatyviausias visų laikų rinktinės žaidėjas.

Žvelgdamas į tolimesnes į rungtynes su Ispanija, T. Danilevičius pripažino, kad su stipriausia planetos komanda išeiti į atvirą kovą bus sunku: „Realiausia galimybė įmušti – kontratakos. Labai svarbu gerai apsiginti ir greitai, laiku išeiti į kontrataką. Tai pagrindinis mūsų koziris. Su pasaulio čempionais atviro futbolo tikrai nežaisime.“

REKLAMA

„Livorno“ klubo puolėjas teigė, kad žaisti rinktinėje yra papildomai motyvuotas. „Klube rungtyniauju nedaug, tačiau esu pasiruošęs šimtu procentų ir tam pačiam „Livorno“ klubui sieksiu įrodyti, kad be reikalo manęs neįtraukia į pagrindinę sudėtį.“

Lietuvos ir Lenkijos nacionalinės rinktinės susitiks Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione penktadienį, kovo 25-ąją, rungtynių pradžia 21:30. Kovo 29 dieną Lietuvos rinktinė taip pat Kaune išbandys jėgas su Ispanija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų