REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Japonijos gyvūnų gelbėjimo tarnybos savanoriai išgelbėjo jūrų kiaulę, kuri po šalį siaubusio cunamio atsidūrė ryžių lauke, už 2 kilometrų nuo jūros.Ryo Taira su kolegomis dirbo nusiaubtose vietovėse netoli Sendajaus, gelbėdami kates ir šunis, kai sulaukė keisto skambučio, interneto puslapyje pranešė dienraštis „Asahi“, kuriuo remiasi naujienų agentūra AFP.

REKLAMA
REKLAMA

„Ryžių lauke yra delfinas!“ – teigė skambinusysis Masayuki Sato, jūrų kiaulės jauniklį sumaišęs su panašiai atrodančiu jūrų žinduoliu.

REKLAMA

Savanoriai nuskubėjo į vietovę netoli Išinomakio, kur ir pamatė gyvūną, besirangantį apsemtame ryžių lauke. Iš nuolaužose rastų mašinos dalių ir futono čiužinio jie sukonstravo neštuvus ir su tinklu bandė pagauti jūrų kiaulę.

Kai tokiu būdu gyvūno sučiupti nepavyko, R. Taira apsiavė guminiais batais, įbrido į lauką ir pagavo gyvūną rankomis.

Kadangi per gamtos nelaimę buvo apgadinti ir vietos akvariumai, savanoriai nusprendė apdengti jūrų kiaulę šlapiais rankšluosčiais ir nuvežti atgal prie jūros.

REKLAMA
REKLAMA

„Iš karto, kai gyvūną pastebėjau, supratau, kad negaliu jo ignoruoti. Turėjau kažką daryti. Jis irgi cunamio auka“, – vėliau „Asahi“ pasakojo apie jūrų kiaulę pranešęs M. Sato.

Jis teigė gyvūnų gelbėtojų telefono numerį pamatęs ant žemės drebėjimo ir cunamio evakuacijos centre kabėjusio plakato.

R. Taira leidiniui pasakojo, ką galvojo žiūrėdamas, kaip gyvūnas panėrė į Ramųjį vandenyną: „Nežinau, ar jis išgyvens, bet tai daug geriau nei žūti ryžių lauke, tiesa?“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų