REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Japonijos katastrofos likviduotojams niekaip nepavyksta perlaužti situacijos Fukušima-1 оėgainėje. Trečiadienį atstatymo darbus antrajame reaktoriuje teko pristabdyti dėl aukšto radiacijos lygio, o pirmajame reaktoriuje pakilo temperatūra, praneša Reuters.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, seismologai pranešė, kad Netoli Fukušimos elektrinės vėl įvyko žemės drebėjimas, kurio stiprumas pasiekė 6 balus. Prognozuojama, kad gali būti pakartotinų požeminių smūgių, kurių stiprumas sieks 7 balus.

REKLAMA

Iš antrojo reaktoriaus buvo evakuoti visi darbuotojai, po to, kai radiacijos lygis pasiekė 500 mlzv/h. Leistino radiacijos kiekio riba padidinta nuo 100 mlzv/h iki 250mlzv/h. Japonijos valdžia šiuos veiksmus pavadino „neišvengiamais susiklosčiusiomis aplinkybėmis“.

Japonų žiniasklaidos duomenimis, tai jau buvo antroji per parą personalo evakuacija iš atominės jėgainės. Prieš tai darbuotojai buvo evakuojami po to, kai virš trečiojo reaktoriaus pakilo dūmų debesis. Po incidento personalas buvo grąžintas atgal į jėgainę.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį, kovo 22 dieną, buvo pranešama, kad elektros tiekimas visuose šešiuose Fukušima-1 reaktoriuose atkurtas. Tuo tarpu, aušinimo sistemos veikla dar nesubalansuota, dėl to kuro strypai nuolat perkaista. Jų temperatūros mažinimu jau kelias dienas užsiima gaisrininkai, kurie užpila energijos blokus vandeniu iš vandens patrankų. Jau pasirodė žinių, kad ketvirtadienį aušinimo sistemos darbas trečiajame reaktoriuje bus atnaujintas.

Virš Fukušimos-1 antrojo reaktoriaus taip pat kyla dūmai

Japonijos Fukušimos atominė elektrinė bus uždaryta

Fukushimos jėgainėje savo gyvybėmis rizikuoja benamiai?

Japonijos pietryčius vėl sudrebino požeminis smūgis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų