REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinės Valstijos uždraudė pieno ir žemės ūkio produktų importą iš keturių Japonijos prefektūrų, esančių netoli Fukušimos atominės jėgainės. Apie tai antradienį paskelbė JAV federalinė maisto produktų ir medikamentų kontrolės valdyba.

REKLAMA
REKLAMA

Į JAV teritoriją uždrausta įvežti pieną, pieno produktus, taip pat šviežias daržoves ir vaisius iš keturių Japonijos prefektūrų – Fukušimos, Ibarakio, Tocigio ir Gumos, teigiama šios valdybos pareiškime.

REKLAMA

Kiek anksčiau Japonijos sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad iškart 11-oje daržovių rūšių Fukušimos prefektūroje nustatyta radioaktyviųjų medžiagų. Užkrėstų medžiagų rasta špinatuose, brokoliuose, žiediniuose kopūstuose ir dar keliose specifinėse tik Japonijoje auginamose daržovėse.

Šalies gyventojams rekomenduojama nevartoti šių maisto produktų.

Ragina gyventojus nevartoti daržovių

Dėl padidėjusios radiacijos Japonija paragino gyventojus nevartoti daržovių iš Fukušimos regiono. Vyriausybė pataria atsisakyti lapinių daržovių iš Fukušimos prefektūros, pareiškė ministras pirmininkas Naoto Kanas.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras taip pat paragino kaimyninę Ibarakio prefektūrą netiekti pieno, pranešė naujienų agentūra „Kyodo“. Sveikatos ministerija padidėjusią radiaciją nustatė 11 daržovių rūšių iš Fukušimos, be kita ko - brokoliuose, špinatuose ir žiediniuose kopūstuose.

Jau prieš kelias dienas vartotojai Japonijoje reiškė susirūpinimą dėl radiacija užterštų atskirų maisto produktų, taip pat pieno ir vandens. Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) mano, kad į rinką galėjo patekti daugiau užterštų maisto produktų nei iki šiol manyta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarp regioną sukrėtė dar vienas 6 balų stiprumo požeminis smūgis. Pranešimų apie nuostolius nėra. Nepaskelbtas ir cunamio pavojus.

Požeminių smūgių epicentras buvo už 72 km į pietryčius nuo Fukušimos miesto ir už 180 km į šiaurės rytus nuo Tokijo.

Kovo 11-ąją Japoniją sukrėtęs žemės drebėjimas pražudė daugiau kaip 9 tūkst. žmonių. Daugiau kaip 13 tūkst. laikomi dingusiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų