REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Manoma, kad Berlyno žvaigždės poliarinio lokio Knuto mirčiai lemiamos įtakos turėjo laiku nediagnozuoti smegenų pažeidimai.Knutas netikėtinai mirė savaitgalį, sulaukęs vos ketverių metų, informuoja naujienų agentūra AFP.

REKLAMA
REKLAMA

Berlyno zoologijos sodo atstovai savo pranešime tvirtina, kad pirmadienį atlikto skrodimo rezultatai rodo, jog lokio smegenyse buvo žymių pokyčių, kurie ir galėjo sukelti staigią gyvūno mirtį.

REKLAMA

Negyvas Knutas šeštadienio popietę buvo rastas savo aptvare buvusiame baseine. Lokys išgarsėjo po to, kai jį apleido motina.

Pirmas viešas Knuto pasirodymas sutraukė šimtus fotografų iš viso pasaulio, taip jauniklis uždirbo milijonus eurų Berlyno zoologijos sodui, kuris pakėlė bilietų kainas bei įvedė papildomus įėjimo mokesčius tiems, kas norėjo išvysti žavųjį lokiuką.

Tačiau gyvūnui suaugus, dėl visą jaunystę gauto didelio dėmesio kiekio, jis ėmė kiek neįprastai elgtis. Knutas dažnai linguodavo galvą pirmyn ir atgal, keldamas letenas prie veido mėgdžiodavo jį fotografuojančius žmones.

REKLAMA
REKLAMA

Netekties priblokšti Knuto gerbėjai ir toliau prie jo narvo zoologijos sode palikinėja gėles, dovanas bei lokio nuotraukas. Internetinėje užuojautų knygoje jau gauta daugiau nei 4 tūkst. žinučių.

Ištikimiausi ir atkakliausi poliarinio lokio gerbėjai pradėjo rinkti gyvūno atminimui skirtas aukas.

„Knutas išliks gyvas ir mylimas visų mūsų lankytojų širdyse, tačiau norime sukurti paminklą, kuris bus gyvas daugybę metų, kuris parodytų, koks unikalus ir nepaprastas buvo Knutas,“ – teigė zoologijos sodo gyvūnų draugijos vadovas Thomas Ziolko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų