REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Maži radioaktyvių dalelių kiekiai užfiksuoti Islandijoje. Manoma, kad jie iki Europos per Ramųjį vandenyną, Šiaurės Amerikos žemyną ir Atlanto vandenyną atsklido iš avarijos ištiktos Fukušimos-1 atominės elektrinės Japonijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip praneša naujienų agentūra „Reuters“, remdamasi šaltiniais diplomatiniuose sluoksniuose, mažus radioaktyvaus jodo kiekius užfiksavo matavimo stotys. Tie kiekiai labai  menki ir negali sukelti jokios žalos žmonių sveikatai, rašo 15min.lt.

REKLAMA

Austrijos sostinėje Vienoje įsikūrusi Jungtinių Tautų Visuotinio branduolinių bandymų uždraudimo organizacija (VBBUO), stebinti galimus branduolinių ginklų bandymų uždraudimo pažeidimus, turi 63 radiacinio fono matavimo stotis visame pasaulyje.

Šaltinis iš VBBUO patvirtino, kad kelios organizacijos stotys užfiksavo radioaktyviąsias daleles, kurios, kaip manoma, pasklido iš Fukušimos-1 elektrinės. „Reikjavikas yra pirmasis Europoje, kuriame tai užfiksuota“, – pridūrė šaltinis.

REKLAMA
REKLAMA

Ekspertai ir diplomatai jau anksčiau prognozavo, kad labai maži radiacijos kiekiai pasieks Europą.

Tuo metu, kai visose minėtose užsienio valstybėse radiacijos padidėjimas vertinamas tik kaip nežymus, pačioje Japonijoje, greta Fukušimos-1 atominės elektrinės, radiacinės taršos lygis vertinamas kaip aukštas.

VBBUO nuolat teikia informaciją valstybėms narėms, tačiau paprastai neskelbia savo sukauptų duomenų viešai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų