REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Intrigų supurtytam Juozo Miltinio dramos teatrui taikos balandžiu neketinęs būti, bet ir neatsinešti kirvio žadėjęs nuo lapkričio jam vadovaujantis Romas Vikšraitis nesugebėjo nuraminti kolektyvo. Naująjį vadovą palieka tik nuo gruodžio jo pavaduotoja rinkodarai pradėjusi dirbti rašytoja ir žurnalistė Liuda Jonušienė.

REKLAMA
REKLAMA

Taikos neatnešė

Pavaduotoja patvirtino su teatru atsisveikinsianti po poros savaičių – kovo 31-ąją. Taip vakar sutarusi su direktoriumi.

REKLAMA

Tik ketvirtą mėnesį rinkodaros reikalus kuruojanti L.Jonušienė išėjimo priežasčių nekomentuoja. Pavaduotoja prasitarė, kad ši tema jai – per daug skausminga.

Teatro kolektyve sklando kalbos, kad pavaduotoja prašymą atleisti iš pareigų parašiusi dėl jos ir direktoriaus nesutapusių požiūrių į darbą.

Kad po J.Miltinio dramos teatro skliautais verda ne tik kūrybinės aistros, įtarimus didina sparčiai augančios profesinės sąjungos gretos. Įstoti į tik vasario 9-ąją įkurtą organizaciją jau pareiškė norą 35 darbuotojai iš 100.

REKLAMA
REKLAMA

Profesinės sąjungos pirmininkas, keturiolika metų teatrui vadovavęs R.Vikšraičio pirmtakas Rimantas Teresas svarsto, kad darbuotojai į sąjunga stoja veikiausiai todėl, kad nėra užtikrinti dėl savo ateities teatre.

„Mano vidinė nuojauta kužda, kad žmonės bijo netekti darbo“, – spėja R.Teresas.

Teisės aktai numato, kad profesinės sąjungos nariai negali būti atleidžiami be organizacijos sutikimo. Prieš savaitę iš teatro buvo atleistas apšvietėjas.

Pagarsėjo melu

R.Vikšraitis apie permainas teatre nelinkęs kalbėti. Vakar vadovas nepanoro paaiškinti L.Jonušienės išėjimo priežasčių. Nors J.Miltinio dramos teatras – valstybinė įstaiga, kas vyksta po jos stogu direktorius linkęs nutylėti, tarsi vadovautų privačiai bendrovei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie R.Vikšraičio keistą vadovavimo stilių Panevėžyje jau sklando anekdotai. Vengdamas žiniasklaidos, direktorius net savo pavaldiniams nurodo žurnalistams meluoti, esą jis labai užimtas arba jo nėra teatre.

Vakar „Sekundės“ korespondentei atsiliepusi sekretorė patarė direktoriui skambinti mobiliuoju telefonu. Paaiškinus, kad R.Vikšraičiui visą dieną prisiskambinti neįmanoma, sekretorė pasiūlė luktelėti.

Belaukiant, kol prie telefono teiksis prieiti pats R.Vikšraitis, ragelyje buvo girdėti, kaip sekretorė kažkam piktinosi, kad nebeturinti kantrybės atsiliepinėti ir daugiau nebemeluosianti. Vėliau korespondentei moteris paaiškino, jog direktorius kalbėti atsisako.

REKLAMA

R.Vikšraitis meluojantis įkliuvo ir praėjusią savaitę. Vieno dienraščio žurnalistei sekretorė telefonu paaiškino, kad direktorius išvykęs. Tuo metu žurnalistė stovėjo už kabineto durų. Jas atidariusi kabinete rado patį R.Vikšraitį.

„Sekundė“ jau rašė, kad teatro vadovas apsimelavo ir kilus skandalui dėl kaimo skaudulius – alkoholizmą, skurdą ir net kraujomaišą vaizduojančiame spektaklyje neigiamame kontekste paminėtos Liūdynės gyvenvietės. Nors spektaklyje pagrindinė veikėja mini Liūdynės pavadinimą, atsiprašymo pareikalavusiai kaimo bendruomenės pirmininkei R.Vikšraitis pamelavo, esą žurnalistams taip tik pasigirdo.

REKLAMA

Pretendavo į direktoriaus vietą

Su R.Vikšraičiu vos keturis mėnesius teištvėrusi L.Jonušienė jo paties buvo pakviesta į teatrą. Ji taip pat buvo viena iš trijų pretendentų, siekusių J.Miltinio dramos teatro vadovo posto pirmajame Kultūros ministerijos organizuotame konkurse.

Inga KONTRIMAVIČIŪTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų