REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kinijos valdžia blokuoja kai kurių šios šalies interneto vartotojų naudojamą  elekroninio pašto paslaugą „Gmail", pranešė bendrovės „Google" atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak „TGdaily.com", pirmuosius „Gmail" veikimo trukdymo požymius „Google" specialistai pastebėjo dar prieš kelias savaites, kai paslaugos vartotojai iš Kinijos pradėjo skųstis, jog susiduria su sunkumais bandydami pasitikrinti savo pašto dėžutes ar išsiųsti laiškus. Pradėjus nagrinėti sutrikimų priežastis, „Google" priėjo išvadą, kad „Gmail" sutrikimų Kinijoje priežastis  – „labai tiksliai nukreiptos ir politiškai motyvuotos atakos prieš mūsų vartotojus", sakoma pranešime.

REKLAMA

„Google" atstovų teigimu, labai kruopščiai išnagrinėjus šią problemą nustatyta, jog techniniai sunkumai naudotis „Gmail" kyla ne dėl „Google" techninės ir programinės įrangos. Bendrovė oficailiai pareiškė, jog tai Kinijos vyriausybės sankcionuota „Gmail" blokada, kruopščiai vykdoma taip, kad vartotojams atrodytų, jog naudotis savo el. paštu jie negali dėl „Google" kaltės.

Leidinio teigimu, veikiausiai Kinijos valdžia blokuoja žmogaus teisių gynėjų ir disidentų „Gmail" paskyras. Šioje šalyje visiškai arba iš dalies blokuojamos ir kitos populairios interneto svetainės, tarp jų „YouTube", „Facebook" ir „Twitter".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų