REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusija turi svarių ekonominių priežasčių ginti Libijos diktatorių Muammarą Gaddafį nuo tarptautinės koalicijos atakų, teigia kai kurie Vakarų žurnalistai. Rusijos apskaičiavimai gali pasiteisinti, o štai Europa, tuo atveju jei M. Gaddafis liks valdžioje, vienareikšmiškai pralaimės, rašo vokiečių laikraštis „Die Welt“. Leidinyje teigiama, kad Rusijos delsimas priimti galutinį sprendimą dėl Libijos davė M. Gaddafiui galimybę praktiškai susidoroti su sukilėliais puolamosios operacijos metu.

REKLAMA
REKLAMA

Ekspertai teigia, kad Rusija nėra suinteresuota palikti Libijos diktatorių likimo valiai.

„Die Welt“ primena, kad ginklų tiekimo kontraktų tarp Maskvos ir Tripolio suma siekia du milijardus dolerių. Vasario viduryje, kai jau prasidėjo opozicijos Libijoje protestai, Rusijos „Gazprom“ sudarė vieną pagrindinių strateginių sandorių su Libija. „Gazprom“ partneriu tapo italų energetinis koncernas ENI. Rusijos energetinis gigantas įsigijo 33% akcijų gavybos kompanijų konsorciume, kurios vykdo kasybos darbus Elefant telkinyje, esančiame 800 kilometrų nuo Tripolio. Italai, savo ruožtu, gavo prieigą prie dujų telkinių Sibire. Partneriai taip pat susitarė vykdyti bendrą veiklą Alžyre.

Ekspertų manymu, „Gazprom“ deda dideles viltis į Šiaurės Afriką. „Die Welt“ rašoma, kad Rusija bando įtvirtinti Europos priklausomybę nuo savo energetinio tiekimo, kad galėtų plėsti politinę įtaką. Šiems planams įgyvendinti Rusijai reikia Libijos ir Alžyro.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų