REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Fukušima-1  darbuotojai evakuojami dėl dūmų, kylančių virš trečiojo energijos bloko, praneša Associated Press. Tuo tarpu Agence France-Presse praneša, kad evakuacija įvykdyta ne visoje jėgainės teritorijoje, o tik trečiajame reaktoriuje.

REKLAMA
REKLAMA

[papildyta 13:49] Antrajame Fukušima-1 jėgainės reaktoriuje pirmadienį įvyko baltų dūmų išmetimas. Ankščiau analogiškas incidentas užfiksuotas trečiajame reaktoriuje. Paskutiniais duomenimis, virš trečiojo reaktoriaus dūmai nebekyla. Pranešama, kad po garų išmetimo slėgis reaktoriaus viduje nebesikeičia. Nei vieno iš reaktorių dūmų išmetimo priežastys kol kas nenustatytos.

REKLAMA

Tuo tarpu, Japonijos valdžia ir toliau tvirtina, kad palaipsniui situacija stabilizuojasi.

AP duomenimis, dūmai kyla virš pastato, kuriame kaupiami visi branduoliniai degalai. Kodėl kyla dūmai, kol kas nepranešama. Tuo tarpu ankščiau buvo pranešta, kad prie visų energijos blokų pajungta elektra.

Ryte pasirodė duomenų, kad Japonijos jėgainėje Fukušima situacija stabilizuojasi. Daugelyje energetinių blokų pavyko išvengti katastrofos. Tačiau pirmadienį trečiajame energijos bloke buvo pastebėtas slėgio padidėjimas.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar tiriama, ar galima šią problemą išspręsti panaudojant ventiliaciją. Taip pat yra variantas atidaryti išorinį vožtuvą, tačiau tokiu atveju pakils radiacijos lygis. Penktasis ir šeštasis energijos blokai yra saugūs. Jų viduje žema temperatūra ir slėgis, aušinimo sistema stabili ir kontroliuojama.

Tačiau pirmadienį prefektūrų Ibaraki ir Fukušima apylinkėse buvo naujas žemės drebėjimas. Požeminiai smūgiai siekė 5,2 balus, žemės drebėjimo židinys buvo šalia Ibaraki prefektūros, 20 kilometrų gilyje. Požeminiai smūgiai jautėsi ir Tokijuje. Pranešimų apie nukentėjusius, sugriovimus ar kokias nors pasekmes kol kas nėra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Priminsime, kad Fukušima-1 jėgainėje įvyko sprogimai pirmajame, trečiajame ir antrajame energijos blokuose, vėliau – sprogimas ir keli užsidegimai. Pirmajame energijos bloke 70% kuro atsargų buvo pakenkta, trečiajame buvo pakenktas reaktoriaus apsaugos sluoksnis.

Tokijuje gali prasidėti radioaktyvus lietus

Radiaciją iš AE, išsidėsčiusios 240 kilometrų atstumu nuo sostinės, vėjas neša į vandenyno pusę. Tačiau radioaktyvių medžiagų debesis gali praeiti ir virš Tokijo. Kadangi visą pirmadienį mieste bus lietus, didžioji dalis gyventojų planuoja likti namuose. Nacionalinę šventę, pavasarinį lygiadienį, gali užtemdyti radioaktyvus lietus.

REKLAMA

Nepaisant išliekančios radioaktyvaus užsikrėtimo grėsmės, gyvenimas šalyje palaipsniui grįžta į savo vėžes. Televizijos eteryje atsirado daugiau juokingų laidų, parduotuvių lentynose atsirado daugiau prekių, sumažėjo benzino deficitas, išspręstos elektros tiekimo problemos.

Japonijos Fukušimos atominė elektrinė bus uždaryta

Trečiame Fukušimos jėgainės reaktoriuje pakilo slėgis

Į Fukušimos atominę jėgainę nusiųstas robotas

Beveik atnaujintas elektros energijos tiekimas į Fukušimą

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų