REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Meksika planuoja pasipelnyti iš pasaulio pabaigos pranašystės

Meksikos vyriausybė ketina pasinaudoti pasaulio pabaigos pranašyste pagal Majų kalendorių ir taip 2012–aisiais privilioti į šalį kuo daugiau turistų, praneša „RIA Novosti“.

REKLAMA
REKLAMA

2012–ųjų gruodžio 21 d. žymi 5125 metus trukusio Majų kalendoriaus ciklo pabaigą, todėl pranašaujama, kad būtent tą dieną įvyks pasaulio pabaiga.

REKLAMA

„Tą dieną daugybė užsienio šalių turistų norėtų būti Meksikoje ir sužinoti, ar pasaulio pabaigos pranašystė išsipildys, o mes esame pasiruošę patenkinti jų smalsumą“, – teigė Meksikos turizmo ministrė Gloria Guevara.

Ministrė taip pat pažymėjo, kad Meksikoje bus rengiami įvairūs šiai datai pažymėti skirti renginiai. Jų metu turistai galės iš arčiau susipažinti su Majų istorija ir kultūra.

Pasaulyje sklando daugybė teorijų dėl to, kas atsitiks 2012–ųjų gruodžio 21–ąją. Vieni mano, kad tą dieną žemė bus visiškai sunaikinta, o kiti tiki, kad tai bus absoliutaus apšvietimo ir dvasinio atgimimo diena.

Įvairių sričių mokslininkai atmetė tokias teorijas. Jų teigimu, jos yra nepagrįstos, nes Majų kalendoriuje neužsimenama apie pasaulio pabaigą, o idėja, kad Majų kalendorius baigiasi 2012–aisiais, iškreipia Majų istoriją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų