REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo 29 dieną per Lietuvos televiziją startuoja unikalus projektas – gerų darbų realybės šou „Savanorių biuras“. Visi, kam rūpi, kad aplinka taptų geresnė ar gražesnė, turėjo galimybę siūlyti savo idėjas internetu, o netrukus jas pamatys ir televizijos žiūrovai.

REKLAMA
REKLAMA

Būsimieji savanoriai pasiryžę gerinti gyvenimą paprastais, apčiuopiamais darbais. Daugeliui savanorių rūpi gražesnė aplinka – jaunimas siūlo perdažyti ir sutvarkyti kaimo autobusų stoteles, sutvarkyti vaikų ligoninių teritorijas ir  įrengti žaidimų aikšteles, pasirūpinti beglobiais gyvūnais, puoselėti miestų parkus – kelti inkilus ir rengti šventes, sukurti vietas piknikams, miestus ir miestelius apsodinti gėlėmis.

REKLAMA

Vyresniems savanoriams rūpi jaunoji karta – kad šie tinkamai pasirinktų studijas, turėtų galimybę susipažinti su studentais. Yra ir grupė savanorių, kurie rūpinasi pilietiškomis akcijomis: sutvarkyti K. Donelaičio gimtinės Lazdynėliuose bei Tolminkiemio aplinką, prisidėti prie siaurojo geležinkelio paveldo išsaugojimo, puoselėti meilę ir pagarbą savo šalies vėliavai.

Jau pirmoje laidoje 15 savanorių savo idėjas pristatys kompetentingai Globėjų tarybai, kurią sudaro vadybos, finansų, viešųjų ryšių, žmogiškųjų išteklių, lėšų pritraukimo ir kt. specialistai, beje, beveik visi turintys savanoriškos veiklos patirties. Tai Lina Danienė – „Swedbank“ atstovė, pastaruosius kelerius metus savanoriškai vadovaujanti Nacionalinei moksleivių akademijai, Aistė Žilinskienė – portalo  „Delfi“ komunikacijos vadovė, Benas Adomavičius - ISM lektorius, aktorius Dalius Mertinas, kunigas Julius Sanauskas, Audrius Matonis – Lietuvos televizijos naujienų tarnybos vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Paradoksalu, bet norėdamas atlikti gerą darbą, idėjos iniciatorius turės dar laimėti konkursą. Tikimasi, kad „Savanorių biuro“ dalyviai įgyvendins bent dešimt gražių, visuomenei reikalingų darbų.

Laidos žiūrovai galės stebėti visą procesą – nuo idėjos pristatymo iki jos įgyvendinimo. Pamatysime, kiek laiko reikia įrengti vaikų žaidimo aikštelei, kiek pastangų reikia suburti bendraminčius, ką savanoriai aukoja, o ką gauna. „Savanorių biuro“ kamera užfiksuos tikras, nesuvaidintas dalyvių emocijas, ne tik savanorių sėkmes, bet ir nesėkmes.

„Savanorių biuras“ – antradieniais 19.45 val. per Lietuvos televiziją. Pirmoji laida – jau kovo 29 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų