REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Nacionalinėje teismų administracijoje vykusiame Teisėjų garbės teismo posėdyje išnagrinėta antroji Kauno apygardos teismo teisėjai Neringai Venckienei iškelta drausmės byla pagal Teisėjų tarybos teikimą ir L. Stankūnaitės pareiškimą dėl viešų teisėjos pasisakymų, kuriais galėjo būti pažemintas teisėjo vardas. Sprendimo paskelbimas atidėtas iki š.m. balandžio 18 d. 14.00 val.

REKLAMA
REKLAMA

Teismo posėdyje N. Venckienė nedalyvavo, o vakar (kovo 17 d.) Teismui pateikė prašymą nutraukti jai iškeltą drausmės bylą. Anot teisėjos, Teisėjų etikos ir drausmės komisija šią drausmės bylą jai iškėlė neteisėtai – dar nepasibaigus terminui, skirtam teisėjos paaiškinimams pateikti. Teismas teisėjos prašymą nagrinėjo ir vertino kartu su kitais bylos dokumentais.

REKLAMA

Teismui bylą perdavusi Komisija 2010 m. sausio 10 d. posėdyje yra konstatavusi, jog L. Stankūnaitės pareiškime cituojami N. Venckienės dienraščio „Kauno diena“ straipsnyje pasisakyti žodžiai sudaro pagrindą teigti, kad galimai buvo pažeistas Teisėjų etikos kodekse įtvirtintas padorumo principas. Dėl Teisėjų tarybos teikime nurodytų aplinkybių Komisija taip pat pasisakiusi – vieši pareiškimai duodant interviu apie tai, ką jį mano apie Panevėžio miesto apylinkės teismo priimtą nutartį, sudaro pagrindą teigti, kad teisėja pažeidė padorumo, pavyzdingumo ir solidarumo principus, įtvirtinti Kodekse.

Šių metų kovo 4 d. Teisėjų garbės teismas teisėjai N. Venckienei jau skyrė papeikimą. Toks sprendimas buvo priimtas įvertinus drausmės byloje esančius faktus ir atsižvelgus į drausminės nuobaudos parinkimui reikšmingas aplinkybes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų