REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje nuo balandžio vidutiniškai 7 proc. brangs šiluma ir 3-4 proc. - karštas vanduo.

Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos (VKEKK) vienašališku sprendimu bendrovei „Vilniaus energija“ nustatyta 1,61 cento už kilovatvalandę be pridėtinės vertės mokesčio (PVM) nepadengtų kuro sąnaudų kompensacija. Ji bus mokama metus. Nepadengtos kuro sąnaudos sudaro 41,419 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu nepriklausomai nuo punkto visiems vartotojams šiluma kainuoja 23 centus už kilovatvalandę. Nuo balandžio kaina bus diferencijuojama: tie gyventojai, kuriems priklauso punktas, mokės už šildymą 24,69 cento už kilovatvalandę, o kai punktas priklauso „Vilniaus energijai“ gyventojai mokės 26,71 cento už kilovatvalandę. Taigi vieniems šiluma pabrangs 1,69 cento už kilovatvalandę, kitiems - 3,71 cento už kilovatvalandę.

REKLAMA

Pasak VKEKK Bendrųjų reikalų skyriaus vedėjos Loretos Kimutytės, kainos galėjo kilti ir mažiau, jei Vilniaus savivaldybė būtų susitarusi su šilumos tiekėju ir kuro sąnaudas išdėsčiusi per ilgesnį laikotarpį.

„O dabar komisija išdėstė vieniems metams, kaip to reikalauja teisės aktai. Jeigu savivaldybė būtų su tiekėju susitarusi, tai būtų buvę galima išdėstyti per ilgesnį laikotarpį“, - sakė L. Kimutytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų