REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Situacija avariją patyrusioje „Fukušima-1“ elektrinėje nerodo jokių pokyčių į vieną ar kitą pusę. Visas pasaulis kelias paras sulaikęs kvapą laukia, ar išsipildys pačios blogiausios prognozės, kurias išsako JAV ir Europos specialistai.

REKLAMA
REKLAMA

Vėliausiuose vaizduose iš nelaimės vietos matyti, kaip nuo antrojo jėgainės reaktoriaus kyla baltų dūmų stulpas, kurie, kaip spėjama, galėjo atsirasti dėl reaktoriaus perkaitimo.

REKLAMA

Kompanija „Tokyo Electric Power“ pranešė, kad penktame ir šeštame jėgainės reaktoriuose, kurių būklė iki šiol buvo vertinama palankiai, skysčių temperatūra branduolinio kuro saugyklose gali pakilti iki pavojingo lygio. Neatmetama tikimybė, kad šiuose reaktoriuose pasikartos pirmųjų keturių reaktorių įvykiai, kur po visa griaunančio žemės drebėjimo vyksta sprogimai ir kyla gaisrai.

Kiek anksčiau „Kyodo“ agentūra pranešė, kad šeštojo reaktoriaus skysčio saugyklose temperatūra pakilo iki 64 laipsnių šilumos. Kompanijos atstovas patvirtino, kad penktojo ir šeštojo reaktorių aušinimo sistemos tarpusavyje susijusios, todėl kyla pavojus, kad prasidėjus problemoms viename reaktoriuje, jos prasidės ir kitame.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienio vakarą Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) atstovai išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad radiacinis fonas 30 kilometrų aplink „Fukušima-1“ elektrinę „žymiai padidėjo“, kai kuriose vietose radiacijos lygis padidėjo kelis kartus. Tuo pačiu pranešta, kad Tokijuje padidėjęs radiacinis fonas neužfiksuotas.

TATENA pastebėjo, kad padėtis jėgainėje išlieka labai sudėtinga, tačiau nepablogėjusi. Daugiausia nerimo kelia ketvirtasis reaktorius, apie kurio būklę kol kas beveik nėra duomenų. „Vandens temperatūrą penktame ir šeštame reaktoriuose pavyko sumažinti, pirmuose trijuose reaktoriuose padėtis stabilizuota. Nors aušinimo sistema juose neveikia, todėl reaktoriai aušinami vandeniu iš vandens patrankų ir lėktuvais iš vandenyno“, – pranešė agentūros atstovai.

Fukušimos atominėje jėgainėje jau įvyko keletas sprogimų:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų