REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konservuoti ananasai - puikus tarpsezonio desertas arba nepriekaištingas pyragų ar tortų papuošimas. Aišku, jei jie prinokę ir sultingi, o ne žali arba visiškai sutižę. Į ką vertėtų atkreipti dėmesį perkant konservuotus ananasus.

REKLAMA
REKLAMA

Griežinėliai geriau nei kubeliai

Pačiais geriausiais laikomi ananasai, konservuoti stikliniuose induose.

Deja, parduotuvių lentynose dažniausiai randame tik metalinėse skardinėse konservuotus ananasus. Todėl mitybos specialistai rekomenduoja rinktis produkciją tų firmų, kuriomis pasitikite, ne kartą esate išbandę. Konservuotus ananasus pirkite tuos, kurie supjaustyti griežinėliais. Mat kubeliais gamintojai dažniausiai pjausto ne itin geros kokybės vaisius.

REKLAMA

Nepavyksta lieknėti?

Neretai norėdamos atsikratyti papildomų kilogramų merginos ar moterys laikosi ananasų dietos ir valgo konservuotus vaisius. To pasekmė - ne “pamesti„, o “surasti“ keli papildomi kilogramai. Ananasas iš tiesų yra dietinis vaisius, tačiau tik tuomet, kai jis šviežias. O konservuoti ananasai plaukioja saldžiame sirupe ir dėl to yra pakankamai kaloringi.

Beje, sirupai, kuriame konservuojami ananasai, būna skirtingi. Apie tai turi būti nurodyta gaminio etiketėje. Geriausiai, jei tai yra ananasų sultys. Tačiau taip konservuotų ananasų aptikti sunku. Dažniausiai sirupas gaminamas iš vandens, cukraus ir citrinos rūgšties. Jeigu ant etiketės aptiksite žodį rafinadas, reiškia cukraus sirupe yra daugiau kaip 18 proc. Jeigu etiketėje parašyta “vaisiai sirupe", cukraus tokiuose konservuose yra iki 10 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų