REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Elektroniniame surašyme dalyvavo 1 mln. 38,7 tūkst. žmonių – tai sudaro apie 32 proc. Lietuvos gyventojų, praneša Statistikos departamentas.

REKLAMA
REKLAMA

Internetu buvo pateikti duomenys apie 403,3 tūkst. būstų.

Aktyviausiai elektroniniame gyventojų ir būstų surašyme dalyvavo didžiųjų miestų gyventojai: susirašė 45 proc. Vilniaus miesto gyventojų, 43 proc. – Kauno, 38 proc. – Šiaulių, po 36 proc. – Panevėžio ir Klaipėdos miestų gyventojų.

REKLAMA

Aktyviai dalyvavo ir kitų miestų ar rajonų savivaldybių gyventojai: Palangos miesto – 38 proc., po 37 proc. – Alytaus miesto ir Kauno rajono, po 33 proc. – Druskininkų miesto ir Utenos rajono, po 32 proc. – Klaipėdos ir Mažeikių rajonų savivaldybių gyventojų.

Elektroniniame surašyme dalyvavusių gyventojų aktyvumas buvo gerokai didesnis nei tikėtasi. Vienu metu sistema naudojosi iki 20 tūkst. žmonių.

Gyventojus surašinėtojai lankys nuo balandžio 5 iki gegužės 9 d. Bus lankomi tie gyventojai, kurie elektroniniu būdu surašė ne visus savo būsto gyventojus ar išvis nedalyvavo elektroniniame surašyme. Surašymo darbuotojus bus galima atpažinti iš surašymo darbuotojų pažymėjimų ir specialių portfelių.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo balandžio 5 d. užpildyti surašymo lapą bus galima ir atvykus į Statistikos departamentą ar teritorinių statistikos valdybų surašymo skyrius. Surašymo klausimais gyventojai gali konsultuotis nemokamu tel. 8 800 01 418 (darbo dienomis 8–17 val.).

Išimtinais atvejais, jei asmuo išvyksta ir nebus Lietuvoje balandžio 5–gegužės 9 d., o namie nėra artimųjų, kurie galėtų pateikti informaciją už jį, galima užeiti užpildyti surašymo lapo į Statistikos departamentą ar teritorinių statistikos valdybų surašymo skyrius dar neprasidėjus gyventojų apklausai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų