REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį ketvirtą kartą organizuojamame visuotiniame mitinge organizatoriams yra nustatytas 2,5 tūkst. siekiantis mitingo dalyvių skaičius, tačiau, jų tikinimu, dalyvių laukiama ir daugiau, nors yra galimybė, kad ir šį kartą gali nepavykti išvengti incidentų.

REKLAMA
REKLAMA

„Kovo 19 d. ruošiamės pradėt protesto akciją. Leidimas yra gautas 2,5 tūkst. žmonių. Žmonės susirinkę galės išsakyti savo nuomonę. Mitingo metu taip pat bus įteikti reikalavimai Vyriausybei. Tai yra ekonominiai reikalavimai, kurie yra priimti po ilgų diskusijų. (...) Džiaugsimės, jeigu žmonių susirinks ir daugiau, ypač kai ketvirtą kartą bandome pajudėti iš tos pačios vietos. Aktyvumo yra laukiama pakankamai didelio, tad jeigu mitinguotojų susirinks ir truputį daugiau, tai didelės problemos nebus, jeigu pavyks išvengti incidentų", – ketvirtadienį teigė Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas.

REKLAMA

Pasak konfederacijos pirmininko, šiuo metu yra užsakyta apie 20 specialių autobusų, kurie turėtų atvežti žmones iš visų Lietuvos kampelių, tačiau tikslų iš regionų suvažiuosiančių žmonų skaičių nustatyti yra pakankamai sunku, kadangi visos smulkesnės transporto priemonės yra užsakytos pačių suinteresuotų mitingo dalyvių iniciatyva.

„Kaip yra sakoma, jeigu kažko bijai, tai neik į mišką. Mes asmeniškai pasirūpinsime, kad pavyktų išvengti prieš dvejus metus liūdnai nuskambėjusių incidentų, kurių metu dužo Seimo langai, tačiau ne viskas nuo mūsų priklauso", – pažymėjo A. Černiauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininko Dainiaus Radzevičiaus aiškinimu, Policijos departamentas yra daug ko pasimokęs iš praėjusių metų įvykių, tad jeigu bus bandoma specialiai trikdyti mitingo akciją ar kėsintis į ten dirbančius žurnalistus, bus imamasi atitinkamų prevencinių priemonių.

„Šiuo metu didžiausios problemos yra susijusios su regionine spauda, kur žmonėms yra siūlomas darbas už minimalų atlyginimą, o po mokestinės naštos padidinimo šių žmonių atlyginimai krito apie 50 proc. Tačiau kaip ant mielių kylančios degalų kainos tik dar labiau apsunkina gyventojų atvykimą iš skirtingų šalies regionų", – pabrėžė D. Radzevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos profesinės sąjungos "Solidarumas" pirmininkės Aldonos Jašinskienės aiškinimu, dėl itin didelių degalų kainų iš rajonų atvažiuoti į sostinę darosi vis sudėtingiau, tačiau didžiausios viltys šiuo atveju yra dedamos į pačius Vilniaus gyventojus, iš kurių laukiama didžiulio aktyvumo.

„Tikimės, kad vilniečiai bus daug aktyvesni. Šią savaitę platinome specialius lankstinukus, kad tą aktyvumą paskatintume. Dabar visa Europa yra sunerimusi dėl eilinių žmonių pragyvenimo lygio, kadangi didžiulis nedarbas negali užtikrinti gyventojų egzistavimo. Turime pasiekti, kad ne tik mažai saujelei Lietuvoje klestinčių monopolininkų būtų Lietuvoje gyventi gera", – teigė A. Jašinskienė.

REKLAMA

Tuo tarpu Lietuvos darbo federacijos pirmininkas Vydas Puskepalis pabrėžė, jog šeštadienį itin didelį dėmesį ruošiamasi skirti minimalaus atlyginimo didinimo klausimui, prieš kurį aktyviai pasisako verslas.

„Vyriausybė aiškina, kad krizė jau praėjo, bet darbininkai to dar nepajuto. Reikalausim prisiimti atsakomybę dėl minimalios algos pakėlimo. Vyriausybės proteguojamas verslas pasisako prieš didinimą. Taikydami įvairius įdarbinimo būdus darbdaviai turi sąlygas savivaliauti, o pinigai nueina į šoną", – sakė V. Puskepalis.

ELTA primena, jog pastarąjį kartą mitingą buvo ketinta surengti vasario 19 d., tačiau tuomet dėl anapilin išėjusio poeto Justino Marcinkevičiaus paskelbto gedulo mitingas buvo atšauktas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų