REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo narys Jonas Jagminas sustabdo narystę Socialdemokratų partijos frakcijoje.

Tokį jo pareiškimą ketvirtadienį iš Seimo tribūnos perskaitė posėdžiui pirmininkavusi Seimo Pirmininkė Irena Degutienė.

REKLAMA
REKLAMA

Socialdemokratų partijos skirtą nuobaudą teismams apskundęs J. Jagminas sako, kad darbas šioje frakcijoje tampa problematiškas, todėl jis laikinai, kol bus priimti teismo sprendimai, nutarė sustabdyti savo narystę Socialdemokratų partijos frakcijoje.

REKLAMA

Parlamentaras apsisprendė šiuo metu nepriklausyti jokiai frakcijai, tačiau tokia galimybe suabejojo kai kurie parlamentarai.

„Jeigu taip reikia, tai laikykite mane kurį laiką mišriu, kol išsispręs problemos. Pabūsiu aš tą mėnesį ar du mišriu, o po to žiūrėsime", – sakė J. Jagminas, turėdamas omenyje Mišrią parlamentarų grupę.

J. Jagminas apskundė teismams Socialdemokratų partijos frakcijos reglamentą ir šios partijos prezidiumo jam skirtą nuobaudą – papeikimą.

REKLAMA
REKLAMA

Šių metų sausio pabaigoje jis kreipėsi į Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą, prašydamas nustatyti, ar Seimo socialdemokratų partijos frakcijos reglamentas atitinka Seimo statutą ir parlamentines partijas reglamentuojančio įstatymo nuostatas, primena ELTA.

„Parlamentinės politinės partijos, siekdamos savo siaurų interesų, partijų statutuose bei Seimo frakcijų reglamentuose įtvirtina nuostatas, prieštaraujančias Lietuvos Konstitucijai bei Seimo statutui. Šiose nuostatose partijos nariai prievartine tvarka įpareigojami balsuoti taip, kaip nusprendė Seimo frakcija, nors tai prieštarautų Seimo nario įsitikinimams. Seimo narys, balsuojantis kitaip negu nusprendė frakcija, yra persekiojamas, jam skiriamos partinės bausmės", – yra sakęs J. Jagminas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teismo jis prašė nustatyti, ar tokie parlamentinių partijų Seimo frakcijų sprendimai nepažeidžia Seimo statuto ir Seimo nario teisės balsuoti pagal sąžinę ir įsitikinimus.

J. Jagminas taip pat kreipėsi ir į Vilniaus miesto 1–ąjį apylinkės teismą, prašydamas pripažinti negaliojančiu Socialdemokratų partijos prezidiumo šių metų sausio 17 dienos sprendimą skirti jam papeikimą bei priteisti bylinėjimosi išlaidas.

Politikas teigia esąs įsitikinęs, kad tokia Socialdemokratų partijos prezidiumo jam skirta nuobauda pažeidžia jo, kaip Seimo nario, teises.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų