REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos krepšinio čempionatas įvyks rugsėjį, bet jau dabar aišku, kad ne visi Lietuvos sirgaliai galės stebėti čempionato kovas sporto rūmuose. Net ir dalis „Eurobasket 2011 Fan Club" narių, sumokėjusių už narystę po 10 litų, liks be bilietų. Liks už borto.

REKLAMA
REKLAMA

Sporto rūmai nėra guminiai. Ir taip buvo aišku, kad ne visi mūsų sirgaliai sutilps. Tad kurių galų iš anksto surinkti iš žmonių po 10 Lt, juolab žinant, kad daliai žmonių tuos pinigus teks grąžinti? Aišku, ne visiems. Dalis žmonių tik tyliai pasipiktins, bet dėl prarastų 10 litų nesismulkins. Be to, pinigų neprašys grąžinti bilietus nusipirkę sirgaliai.

REKLAMA

Dešimt litų yra optimaliai nepavojinga suma. Pinigų surankiotojams. Jei “Eurobasket 2011 FAN Club" nariai būtų sumokėję po 100 litų, negavę bilietų sukeltų daug didesnį triukšmą. Ir savo 100 litų stengtųsi energingiau išlupti. Savo pinigų nepamirštų. O 10 litų reiškia trumpą nusivylusiųjų pasipiktinimą, kuris vėliau virs amnezija. Arba dar kartą patvirtins žmonių įsitikinimą, jog, kad ir kaip stengtumeisi, skaidrumo tikėtis neverta.

REKLAMA
REKLAMA

O kodėl nesurankiojo iš žmonių tik po 1 litą? Simbolinį? Atsakymas – surankiotojams nebūtų buvę naudos. Kas terliojasi dėl kelių litų?

Čempionatas įvyks tik rugsėjį. Tad galima sugalvoti naujų rinkliavų. Rinkti pinigus, kad būtų leista stebėti krepšinio kovas įsitaisius artimiausiose medžiuose. Kuo aukščiau medžio šaka, tuo mažesnė narystės rinkliava. Tačiau privalomas šalmas su čempionato simbolika. Galima susodinti šalmuotus sirgalius tarsi žvirblius ant laktų. Juk sporto arenos iš stiklo. Pro žiūronus varžybos matysis. Galima rinkti rinkliavas už artimiausių stogų kvadratinius metrus. Kaminų ir balkonų pusmetrius. Su paslauga – butelis mineralinio. Tik TV antenų nenuomoti. Juk žmonės ir per TV krepšinį stebės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gaila, kad beveik kiekviena mūsų nuoširdi pastanga įklimpsta į miglą. Neaiškią ir klampią.

Ilgai aiškinomės dėl būsimų sporto arenų architektūros. Vėliau ilgai aiškinomės, kurioje vietoje arenas statysime. Dar vėliau ilgai aiškinomės, kokios firmos arenas statys, paskui – ar spės pastatyti. Dabar aiškinamės, kodėl iš sirgalių surenka rinkliavą, bet neparduoda bilietų.

O kas nuo tokių per ilgų aiškinimųsi nukenčia? Kas priversti nepasitikėti ir jaudintis? Kaip visada eiliniai žmonės. Eiliniai mokesčių mokėtojai. Savo mokesčiais pripildantys savivaldybių–arenų statytojų biudžetus. Ir dar ilgai turėsiantys vargti prasiskolinusių savivaldybių teritorijose. Laužyti savo automobilius, nes savivaldybės–statytojos pritrūko pinigų gatvėms lopyti. Ir galų gale dar nusivilti, kad negaus bilietų, nepateks į krepšinio fiestą. Net nenusipirks iš anksto suvenyrų su čempionato simbolika. Nes jų prekyboje dar nematyti. Gal kas nors sugalvos naują 10 litų rinkliavą už būsimą parduodamą suvenyrą? Įsteigę “Eurobasket 2011" suvenyro klubą.

Tačiau eilinis žmogus viską iškęs. Nes žino, kad stengiasi dėl didžiulės krepšinio sirgalių šventės. Dėl Europos krepšinio čempionato. O kur Lietuvoje rasite ne sirgalių? Mes visi už krepšinį sergame.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų