REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį prekybos pradžioje „Brent“ naftos kaina buvo nukritusi 1 proc., tačiau vėliau atsigavo ir šiek tiek išaugo. Investuotojai didžiausią dėmesį vis dar kreipia į atominę krizę Japonijoje ir neramumus Artimuosiuose Rytuose.

REKLAMA
REKLAMA

Balandžio mėnesio pristatymo termino ateities sandorių „Brent“ naftos kaina ketvirtadienį išaugo 15 centų, iki 110,79 JAV dolerio už barelį. Prieš tai ji buvo nukritusi 1,15 JAV dolerio, iki 109,45 JAV dolerio už barelį. Nuo žemės drebėjimo Japonijoje naftos kainos sumažėjo daugiau nei 4 proc. Trečiadienį ji buvo pasiekusi žemiausią lygį per tris savaites - 107,35 JAV dolerio.

REKLAMA

JAV lengvosios naftos kaina padidėjo 36 centais, iki 98,34 JAV dolerio už barelį.

Analitikai teigia, kad naftos kainos nebus stabilios tol, kol nesibaigs neramumai Artimuosiuose Rytuose. Anot jų, kiekvienas naftos tiekimą galintis paveikti įvykis Saudo Arabijoje lems kainų šuolį.

Trečiadienį Bahreino sostinėje Manamoje įvesta komendanto valanda, o šalies saugumo pajėgos tankais šturmavo centrinę Manamos aikštę, kurioje jau kelias savaites šiitai rengia antivyriausybinius protestus. Policija prieš protestuotojus panaudojo ašarines dujas. Pranešama, kad mažiausiai trys žmonės žuvo. Bahreino valstybinė televizija pranešė, kad per neramumus žuvo ir du policininkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų