REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausių per 20 metų daugiadienių dviračių lenktynių „Baltic chain tour“ trasų, esančių Lietuvos teritorijoje, pobūdis pareikalaus išskirtinio lenktynininkų komandų susitelkimo. Kaip teigia „Baltic chain tour“ organizatoriai, lenktynių dalyviai mūsų šalyje susidurs su panašiomis į lenktyniavimo kalnuose sąlygomis, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos dviračių sporto federacijos (LDSF) generalinio sekretoriaus ir varžybų organizatoriaus Lietuvoje Vaclovo Šiugždinio teigimu, Lietuvos teritorijoje vyksiantys pirmieji „Baltic chain tour“ etapai žada būti intriguojantys jau vien savo trasomis.

REKLAMA

„Lenktynėse dviratininkai išbandys save dviejų tipų trasose: žiedinėse ir tiesiose atkarpose iš miestų į miestus. Tiesiųjų trasų lenktyniavimo sąlygos yra itin panašios į lenktyniavimo kalnuose, nes abejais atvejais dviratininkai susiduria su rimtas problemas komandinei darnai galinčiu sukelti šoniniu vėju",– teigia V. Šiugždinis.

80 proc. Lietuvoje esančių lenktynių trasų sudaro tiesios atkarpos, likusi dalis varžybų – žiedinės pagrindiniuose miestuose. Visoje šalyje besidriekiančių trasų bendras ilgis – 338 km. Pasak organizatorių, rungtynių važiavimo atkarpų išdėstymas yra itin patogus žiūrovams stebėti. Lietuvos teritorijoje lenktynių trasa drieksis šiomis vietovėmis: Vilnius - Širvintos - Ukmergė - Taujėnai - Velžys –  Panevėžys - Pasvalys - Pakruojis - Šiauliai.

REKLAMA
REKLAMA

„Mums didelė garbė „Baltic chain tour“ prisidėti saugios ir žiūrovams patogios stebėti lenktynių infrastruktūros vystymo. Šios lenktynės yra neeilinis įvykis šalies dviračių sporto istorijoje, kuris, tikimasi, ženkliai prisidės ne tik prie dviračių sporto populiarinimo, bet ir paskatins ekologiškų transporto priemonių naudojimą",– sako projekto globėjas, susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

Vienomis prestižiškiausių varžybų visame Rytų Europos regione pretenduojančios tapti lenktynės šių metų rugpjūtį apjungs tris Baltijos šalis. Lietuvą jose atstovaus trys komandos, kurių sudėtis šiuo metu yra derinama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Komandos bus formuojamos iš 12 Elito grupės sportininkų rinktinės kandidatų bei 12 jaunimo rinktinės kandidatų. Nors šiuo metu tikslių sudėčių pateikti negalime, tačiau norą savo namuose susigrumti su pajėgiausiais pasaulio dviratininkais jau yra išreiškusios tokios Lietuvos dviračių sporto žvaigždės kaip Vytautas Kaupas, Tomas Vaitkus, Gediminas Bagdonas bei Marius Bernatonis“,– pabrėžia organizatorius.

„Baltic chain tour“ lenktynėse dalyvaus po vieną nacionalinę komandą iš trijų Baltijos valstybių. Lietuvos rinktinę suburs vienas žymiausių šalies dviratininkų, baigusių profesionalo karjerą, treneris Remigijus Lupeikis. Likusios komandos dalyvės yra formuojamos miestų/klubų principu. Rusija planuoja dalyvauti su tokiomis komandomis kaip Itera ir Samara. Kinija taip pat pateikė užklausą dėl galimybės dalyvauti su Europinėmis komandomis.

Pirmąsias lenktynes, vyksiančias sudarys penki etapai: pirmasis, rugpjūčio 17 d. Vilnius – Panevėžys, antrasis, rugpjūčio 18 d. Panevėžys – Šiauliai, trečiasis, rugpjūčio 19 d. Ryga – Sigulda, ketvirtasis, rugpjūčio 20 d. Viljandi – Viljandi ir penktasis, rugpjūčio 21 d. Talinas – Talinas. Bendras varžybų trasų ilgis – 837 km.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų