REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atsivertus „Astana“ komandos puslapį, kas antroje antraštėje akis užkliūna už lietuviško vardo.

REKLAMA
REKLAMA

Tomas Vaitkus ready for spring classics“ (liet. Tomas Vaitkus pasiruošęs pavasario klasikams), „Tomas Vaitkus was really close to victory“ (liet. Tomas Vaitkus buvo labai arti pergalės), „Once again an impressive move of Tomas Vaitkus“ (liet. Dar vienas įspūdingas Tomo Vaitkaus bandymas), „Tomas's victory will come soon“ (liet. Tomas netruks iškovoti pergalę).

REKLAMA

Vien beletristika to nepavadinsi, nes naujausi lenktynių vaizdo įrašai leis įsitikinti visais šiais teiginiais. Matomas pirmame grupės plane ir finalinių atakų kulminacijoje, Tomas Vaitkus signalizuoja: aš stiprus, aš galiu.

T. VaitkausAkimirka iš „Driedaagse De Panne“ lenktynių (T. Vaitkaus asm. alb.)

Cituotas ne tik „Astana“ komandos oficialiajame, „Astana“ komandos gerbėjų, bet ir prancūziškame dviračių sporto puslapyje, Tomas Vaitkus atsakė ir į kelis portalo „Balsas“ klausimus.

REKLAMA
REKLAMA

„Balsas“: Ar labai pikta, kad priešpaskutiniame „Driedaagse De Panne“ lenktynių etape (3a), esant palyginus mažai dalyvių konkurencijai, jėgas išeikvojai kovoje su priešpriešiniu vėju?

T. Vaitkus: Aišku, labai norėjosi pergalės, bet vėjas tiesiog mane nugalėjo ir nebegalėjau net dviračio įbėgėt, kai toks stiprus gūsis užpūtė. Tai po finišo buvau ir piktas ant savęs, ir patenkintas iš kitos pusės. Piktas, kad apsiskaičiavau, o patenkintas savo kondicija.

„Balsas“: Kiek tikėtina, kad tavo ALL rezultatas būtų buvęs geresnis (nei 9 vieta, +34 sek.), jei startas būtų buvęs nukeltas į sekančią dieną?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

T. Vaitkus: Aišku, individualių lenktynių rezultatas būtų buvęs geresnis kitą dieną, bet sąlygos buvo visiems vienodos, todėl negaliu labai skųstis. Padariau viską, ką galėjau ir ką norėjau šiose lenktynėse padaryt ir išbandyt.

*

Pavasario klasikai yra didysis Tomo Vaitkaus išbandymų metas. „Driedaagse De Panne“ (2.HC) lenktynės buvo paskutinis dviratininko pasiruošimas elitinėms „Tour of Flanders“ lenktynėms, kurių startas – šį sekmadienį.

T. Vaitkaus užimta 9 vieta galutinėje įskaitoje, „Astana“ komandos sporto direktoriaus Laurenzo Lapage žodžiais tariant, „tikrai teikia vilčių, kad Tomas galės prisidėti prie komandos pergalės, o gal ir pats parodyti rezultatą, su Maximu Iglinskiu“.

Susiję tekstai:

„Driedaagse De Panne“ finale T. Vaitkus turėjo dar du šansus (video)

„Driedaagse De Panne“: T. Vaitkus – 4-as, A. Kruopis – 6-as, E. Juodvalkis – 20-as (video)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų