REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje antradienį lankėsi NATO Jungtinės pajėgų vadavietės vadas generolas Wolfas Langheldas.

REKLAMA
REKLAMA

Svečias susitiko su krašto apsaugos viceministru Vytautu Umbrasu, Lietuvos kariuomenės vadu generolu majoru Arvydu Pociumi, kitais ministerijos ir kariuomenės atstovais.

REKLAMA

Susitikimuose aptartos NATO tarptautinių saugumo paramos pajėgų (ISAF) operacijos Afganistane, NATO oro policijos misija Baltijos šalyse, karinis bendradarbiavimas. Kalbėta apie šių metų lapkritį Lietuvoje vyksiančias NATO karines pratybas „Tvirta jungtis 2011“.

Generolas V. Langheldas padėkojo Lietuvai už dalyvavimą ISAF operacijoje Afganistane, pabrėžęs, kad Lietuvos kariai yra profesionalūs, pajėgūs ir pagarbos verti komandos nariai.

REKLAMA
REKLAMA

Vizito Lietuvoje metu NATO sąjungininkių Jungtinės pajėgų vadavietės vadas taip pat lankysis karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje Šiauliuose, kur susitiks su ketvirtą kartą NATO oro policijos misijoje Baltijos šalyse dalyvaujančiais Vokietijos karinių oro pajėgų kariais.

NATO Jungtinė pajėgų vadavietė dislokuota Brunsume, Nyderlanduose. Tai viena iš trijų operacinio lygmens NATO karinių vadaviečių, pavaldi NATO Vyriausiajai sąjungininkų pajėgų Europoje vadavietei, įsikūrusiai Monse, Belgijoje. Kitos dvi vadavietės – Neapolyje (Italija) ir Lisabonoje (Portugalija).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vadavietė Brunsume yra atsakinga už ISAF operaciją Afganistane. Kitos Jungtinei pajėgų vadavietei Brunsume pavestos užduotys: NATO kolektyvinės gynybos operacijų planavimas, Baltijos oro policijos misijos vykdymas, karinis bendradarbiavimas ir NATO Greitojo reagavimo pajėgų užduotys.

Generolas V. Langheldas NATO Jungtinei pajėgų vadavietei vadovauja nuo 2010 metų rugsėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų